Tenis

Đoković započeo 364. nedelju na čelu ATP liste: Ima 10 bodova više od Danila Medvedeva

Komentari

Autor: Euronews

04/04/2022

-

10:13

Đoković započeo 364. nedelju na čelu ATP liste: Ima 10 bodova više od Danila Medvedeva
Tanjug/AP/Steve Christo - Copyright Tanjug/AP/Steve Christo

veličina teksta

Aa Aa

Najbolji srpski teniser, Novak Đoković započeo je danas 364. nedelju na čelu ATP liste, a njegova prednost nad drugoplasiranim Rusom Danilom Medvedevim iznosi svega 10 bodova.

Rus je šansu za preuzimanje čelne pozicije propustio u Majamiju gde mu je bio dovoljan prolaz u polufinalu da pretekne Đokovića, ali ga je Hubert Hurkač zaustavio u četvtfinalu čime je učinio uslugu Novaku.

Nakon turnira na Floiridi Medvedev je objavio da će pauzirati najmanje mesec dana zbog problema sa kilom, dok se srpski teniser vraća na teren, pa je sasvim očekivano da će u narednim nedeljama njegova prednost biti još veća.

Treću poziciju na ATP listi zauzima Rafael Nadal, a zatim slede Aleksander Zverev, Stefanos Cicipas, Mateo Beretini, Andrej Rubljev, Kasper Rud, Feliks Ože- Alijasim i Kameron Nori, na 10. mestu

Veliki napredak na novoj ATP listi napravio je Miomir Kecmanović kojem je plasman u četvrtfinale turnira u Majamiju doneo skok od 10 mesta i trenutno je 38. igrač sveta, a Rodžer federer je pao na 44. poziciju što je njegov najlošiji rezultat u 21. veku.

Komentari (0)

Sport