Tenis

Đere pobedio Amerikanca Kresija na startu Mastersa u Monte Karlu

Komentari

Autor: Euronews

12/04/2022

-

14:43

Đere pobedio Amerikanca Kresija na startu Mastersa u Monte Karlu
Laslo Đere - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Laslo Đere pobedio je Amerikanca Maksima Kresija 2:1 (6:4, 6:7, 6:2) na startu Masters turnira u Monte Karlu i u narednom kolu igraće protiv Italijana Lorenca Sonega.

Srpski teniser je dobro otvorio prvi set kojeg je dobio 6:4. Sigurno je servirao, da bi u sedmom gemu iskoristio prvu brejk loptu, poveo sa 4:3 i set dovršio bez većih problema.

Probudio se Maksim Kresi u uvodu drugog seta kada je koristeći tek treću brejk loptu poveo 2:0. Međutim, 62. teniser sveta je odmah uzvratio brejkom, da bi u maratonskom četvrtom gemu tri puta odbijao novi brejk Amerikanca i uspeo je da izjednači na 2:2.

Niko od dvojice tenisera nije uspeo da napravi novi brejk do kraja pa se ušlo u taj-brek. Vodila se velika borba, Kresi je poveo 6:4 i imao dve lopte za osvajanje seta. Đere se nije predavao, odigrao je dobro, izjednačio je na 7:7, a onda je i četvrti put izgubio servis pa je Amerikanac slavio 9:7.

U trećem setu sve do 2:2 bilo je egal, a onda je Đere maestralno dobio četiri gema za redom, set 6:2 i meč.

Đere će u šesnaestini finala turnira igrati protiv Italijana Lorenca Sonega koji je pobedio Belorusa Iliju Ivaška 2:0 (6:3, 6:3).

Komentari (0)

Sport