Tenis

Laslo Đere bolji od Hamada Međedovića: Sutra protiv Novaka Đokovića

Komentari

Autor: Euronews

19/04/2022

-

12:43 >> 12:45

Laslo Đere bolji od Hamada Međedovića: Sutra protiv Novaka Đokovića
Laslo Đere - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Najbolji srpski teniser Novak Đoković dobio je rivala u drugom kolu Serbia opena, a to će biti Laslo Đere, koji je u srpskom duelu prvog kola ATP turnira iz serije 250 bio bolji od Hamada Međedovića – 2:0 (6:4,  ).

To je i očekivan epilog, budući da je pobednik zauzima 50. poziciju na ATP listi najboljih svetskih tenisera, dok je najveća nada srpskog tenisa tek na 473. mestu.

Međutim, početak meča nije bio baš onakav kako se očekivalo budući da je osamnaestogodišnji Pazarac imao brejk prednosti i čak vodio 4:1 u gemovima prvog seta.

Činilo se tada da bi na pomolu moglo da bude iznenađenje, ali je znatno iskusniji Đere preuzeo stvari u svoje ruke i osvojio narednih pet gemova za vođstvo u setovima.

Nošen tm pozitivnom energijom, boljeplasirani srpski teniser je trijumfovao i u uvodna dva gema drugog seta, od čega je već u prvom napravio brejk. Najzanimljiviji u celom meču bio je naredni gem, koji je Đere dobio posle velike borbe i tri đusa, ali se Međedović nije predavao.

Hamad je poveo 3:2 u gemovima, a onda se do kraja vodila velika bitka, da bi iskusniji Đere trijumfovao 7:5 i zakazao susret sa Novakom Đokovićem, koji je na programu sutra.

Komentari (0)

Sport