Tenis

Kecmanović savladao Milmana i čeka pobednika meča Đoković-Đere

Komentari

Autor: Euronews

20/04/2022

-

16:01

Kecmanović savladao Milmana i čeka pobednika meča Đoković-Đere
Miomir Kecmanović - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Kiša u Beogradu pomerila je početak današnjih duela na terenima Teniskog centra "Novak". Trebalo je da krene u 11.00, ali su nadmetanja počela sa tri i po sata zakašnjenja.

Prvi na terenu je bio srpski teniser Miomir Kecmanović, koji je u drugom kolu savladao Australijanca Džona Milmana 2:0 (6:4, 7:6) pa je tako izborio peto četvrtfinale na ATP turnirima ove godine. 

Derbi drugog kola "Serbia opena" odigraće Novak Đoković, koji za rivala ima sunarodnika Lasla Đerea. Njih dvojica se sastaju prvi put u karijeri.

Taj duel je treći na programu i neće početi pre 17 časova. Drugi je bio duel ruskih tenisera, koji je Roma Safjulin bez borbe predao Karenu Hačanovu.

Đoković je posle nemilih scena u Australiji ranije ove godine, loše počeo sezonu. Zbog propisa SAD o obaveznoj vakcinaciji, propustio je i turnire u Majamiju i Indijan Velsu, a nedovoljan broj mečeva uticao je na formu najboljeg tenisera sveta.

Prethodno je u četvrtfinalu Dubaija poražen u dva seta od Jiržija Veselog, da bi prošle nedelje izgubio u prvom kolu Mastersa u Monte Karlu od Alehandra Davidoviča Fokine.

Šansu da popravi utisak i da se vrati na pobednički kolosek potražiće protiv saigrača iz reprezentacije, koji je u prvom kolu turnira u Beogradu bio bolji od najveće nade srpskog tenisa - Hamada Međenovića.

Đere trenutno zauzima 50. mesto ATP liste. Tokom karijere je osvojio dve titule i ostvario 83 pobede i 91 poraz.

Sa druge strane, jedan od najboljih tenisera svih vremena ima učinak 991-201, a tokom blistave karijere osvojio je 66 turnira i čak 20 gren slem trofeja. 

Turnir u prestonici Srbije je iz serije 250, Novak ga je osvojio tri puta - 2009, 2011. i 2021. godine kada je u finalu pobedio Aleksa Molčana iz Slovenije.

Nakon duela Novaka i Đerea koji je treći po redu, "koplja" će ukrstiti Tijago Monteiro iz Brazila i Filip Krajinović.

Komentari (0)

Sport