Tenis

Svetskom "broj jedan" pripao maraton: Đoković preko Đerea do četvrtfinala Serbia Opena

Komentari

Autor: Euronews

20/04/2022

-

20:42

Svetskom "broj jedan" pripao maraton: Đoković preko Đerea do četvrtfinala Serbia Opena
Novak - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Novak Đoković uspeo je da savlada Lasla Đerea sa 2:1 (2:6, 7:6, 7:6) u setovima! I to posle velike, velike drame, pa će sutra u četvrtfinalu Serbia opena igrati protiv Miomira Kecmanovića.

Đere je u prva dva gema iznenadio Novaka i realtivno lako ih rešio u svoju korist. Đoković je nakon toga uspeo da dobije treći gem ali je zatim Đere nastavio sa sjajnom igrom i održavao prednost u prvom setu, iskoristio drugu set loptu i dobio prvi set (6:2).

Na početku drugog seta Novak je poveo prvi put na meču. Konačno je Đokoviću proradio prvi servis i to je odmah dalo rezultat pošto je Nole uvodi gem drugog seta osvojio uz samo jedan izgubljen poen i to neiznuđenom greškom.

Značajno je Đoković podigao nivo igre, ali to ovoga puta nije uspeo da materijalizuje. Imao je dve vezane brejk lopte, posle izjednačenja i treću, ali je Đere uvek pronalazio način da se izvuče iz veoma neugodnih situacija i potom iz trećeg pokušaja uspeo da sačuva servis.

Novak je bio sve sigurniji prilikom svojih servis gemova. Za razliku od prvog seta, kada je Đere u svakom pretio da napravi brejk, Nole je na startu drugog seta samouvereno držao svoj servis pa je drugi gem osvojio bez izgubljenog poena.

 

 

Međutim, u sedmom gemu došlo je do brejka kada je Đere i treći put na meču oduzeo Novakov servis. Od starta gema bilo je vidljivo da bi Nole mogao da bude u problemu. Poveo je Laslo 0:30, potom imao jednu brejk loptu koju je Novak uspeo da sačuva, da bi prilikom druge prvi reket planete napravio neiznuđenu grešku.

Ipak, Đoković je imao ekspresan odgovor, ali mora se priznati da je tome umnogome kumovao i sam Đere. Vodio je 40:15 i imao otvoren teren pred sobom, ali je čist forhend poslao u mrežu, posle čega je Novak preuzeo inicijativu, nanizao četiri poena i napravio prvi brejk na meču.

Novak je osvajio drugi set slaveći u taj brejku (8:6). Đoković je odlučujući gem otvorio mini brejkom za 2:1, ali je već u narednom poenu Đere uzvratio pa se igralo u egalu do 10. poena kada je Đere napravio neiznuđenu grešku i omogućio Noletu dve vezane set lopte. Uspeo je tad Laslo da se izvuče, ali je ubrzo Novak dobio novu priliku da završi set, koju nije propustio.

U trećem setu viđena je prava drama i na kraju je Novak posle velikog preokreta došao do pobede i prolaska u četvrtfinale gde će igrati protiv Miomira Kecmanovića.

Komentari (0)

Sport