Tenis

Serbia open: Braća Sabanov poraženi od hrvatskog dubla Pavić-Mektić

Komentari

Autor: Euronews

21/04/2022

-

18:00

Serbia open: Braća Sabanov poraženi od hrvatskog dubla Pavić-Mektić
Braća Sabanov - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Srpski dubl Matej i Ivan Sabanov nije uspeo da pripredi senzaciju u četvrtfinalu Serbia opena, poražen je od jednog od najboljih parova na svetu Mate Pavić-Nikola Mektić rezultatom 2:1 (6:2, 3:6, 4:10). 

Srpski teniseri su fantastično otvorili meč, poveli sa 1:0 u setovima, ali za potpuni trijumf nisu imali snage. 

U prvom setu iznenadili su rivala posle pola sata igre pobedili rezultatom 6:2. Oduzeli su servis Hrvatima u 3. gemu, a potom dobili i naredni i poveli 3:1 iako je rival prokockao četiri brejk lopte da poravna na 2:2. Braća Sabanov su iznedaili Pavića i Mektića i u 7. gemu i taj period igre ubeldjivo rešili u svoju korist.

Najbolji dubl na svetu je uzvratio u drugom setu, u 4. gemu srpski tandem je poveo sa 30:0, a potom protivnik nanizao četiri poena i napravio brejk za 3:1. Prednost je sačuvana do kraja, da bi treći set hrvatski dubl ubedljivo dobio rezultatom 10:4.    

  
Prethodno je srpski teniser Nikola Ćaćić, u paru sa Bosancem Tomislavom Tomićem, savladao tandem Metju Ebden (Južna Afrika) -  Maks Pursel (Australija) rezultatom 2:1 (3:6, 7:6 (9:7), 10:4) i plasirao se u poufinale Serbia open. Naredni rival će im biti urugvajsko-ekvadorski par Arijel Behar - Gonzalo Eskobar.    

Komentari (0)

Sport