Tenis

Đoković preko Rubljova traži treću titulu na Serbia Openu

Komentari

Autor: Euronews

24/04/2022

-

10:22

Đoković preko Rubljova traži treću titulu na Serbia Openu
Đoković preko Rubljova traži treću titulu na Serbia Openu - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Srpski teniser Novak Đoković odigraće svoje treće finale Serbia Opena u nedelju od 14:00 časova protiv Rusa Andreja Rubljova.

Đoković, dvostruki osvajač ovog turnira 2009. i 2011. godine, na putu do finala je savladao Lasla Đerea, Miomira Kecmanovića i Karena Hačanova.

U sva tri duela Srbin je gubio prvi set i zatim nadoknađivao rezultat, ali čini se da kvalitet Rubljova neće dozvoliti Novaku tolike oscilacije u igri.

Ono što je evidentno, Đokoviću prija igranje tenisa, s obzirom da je ove godine nastupao tek sedam puta, naspram 27 mečeva koliko je odigrao Rus.

Takođe, Andrej je ove godine osvojio dva trofeja, u Dubaiju i Marseju.

Što se međusobnog učinka tiče, srpski as i Rubljov sastali su se samo jednom, prošle godine na završnom Masters turniru u Torinu kada je svetski broj jedan slavio 6:3, 6:2.

Pre finala, oba tenisera govorila su na konferenciji za medije.

"Igrali smo samo jednom, na završnom Mastersu u Torinu. Uslovi drugačiji, podloga, nadmorska visina. Nismo igrali na ovoj podlozi. Finale je finale, dajete maksimum što vam je ostalo u rezevroaru. On je jedan od najuspešnijih igrača poslednjih godina, ima kontinutet u Top 10. Aktivan je iz forhend ugla, veoma je prodoran, traži da kontroliše tok meča. Znam šta mi je činiti, pričao sam sa Goranom na taktici. Poradiću na tome. Nadam se i boljem početku, neka bolji pobedi", poručio je Novak.

"Sva tri meča sam osećao loptu dobro. Dobro sam servirao, diktirao igru, drugi i treći set je bio dobar. Hačanov je kvalitetan igrač. Svaka pobeda mi je važna. Imao sam sjaju podršku, to mi je dalo motiv da igram najbolji tenis i borim se do kraja, nije bio plan da igram u tri seta, gledam uvek da dobijem u dva. Nosite se s onim što imate na terenu i gledate da se izvučete, da obezbedite najbolji ishod meča za sebe. Uzimajući u obzir manjak mečeva, dobro je što sam igrao sve u tri seta. Fizički sam dobro, samouvereniji sam. Uvek može mnogo bolje, ali na dobroj sam putanji. Biće to najteži meč turnira, protiv igrača iz Top 10. Hvala mu što je došao u Beograd, ne treba to zaboraviti ni njemu ni Karenu. Ipak smo najniža kategorija turnira, ali izabrali su nas pre Barselone, to nam puno znači za organizaciju turnira", završio je srpski teniser.

Rubljov je naglasio da će se boriti za svaku loptu.

"Igraću protiv jednog od najboljih igrača ikada. Probaću da igram najbolje što mogu, opušteno. Videćemo šta će se desiti. On zna sve, može da uradi sve. Može da se brani, trči, napada. Sve radi savršeno", rekao je Rubljov i dodao:

"Igrao je više finala Grend slemova, polufinala, mečeva. Boriću se za svaku loptu, igraću svoju igru".

Posebno se Rus zahvalio navijačima u Beogradu.

"Navijači me podržavaju. Dobar je osećaj, neverovatan, specijalan. Osećam podršku. Zahvalan sam. Znam da će sutra podržavati Novaka. Njegov je turnir, teren, grad", istakao je on.

 

Komentari (0)

Sport