Tenis

Đoković poražen u finalu Serbia opena: Rubljov slomio Novaka u trećem setu

Komentari

Autor: Euronews

24/04/2022

-

16:39

Đoković poražen u finalu Serbia opena: Rubljov slomio Novaka u trećem setu
AP Photo/Darko Vojinovic - Copyright AP Photo/Darko Vojinovic

veličina teksta

Aa Aa

Ruski teniser, Andrej Rubljov, osvajač je šestog po redu Serbia opena. On je u finalu porazio Novaka Đokovića rezultatom 2:1 (6:2, 6:7, 6:0) i tako sprečio najboljeg igrača sveta da dođe do svog trećeg trofeja na beogradskoj šljaci.

Prvi set je pripao Rusu, koji je posle nepunih 40 minuta došao do 1:0 rezultatom 6:2. Ipak, nije se predavao Đoković, te je pred srpskom publikom u drugom setu izborio taj-brejk u kome je bio bolji sa 7:4.

Odlučujući treći set nije počeo dobro po Novaka, s obzirom na to da je već na startu izgubio brejk, što se odrazilo i na nastavak, te je Rubljov došao do prednosti od 4:0. 

 

 

Potom je bio siguran na svoj servis i došao na gem od trijumfa. Vidno iscrpljeni Novak je servirao sa opstanak u meču, ali nije uspeo da ga izbori te je Rus slavio sa 6:0.

Da podsetimo, Đoković je na putu do finala savladao Lasla Đerea, Miomira Kecmanovića i Karena Hačanova, dok je Rubljov bio bolji od Žirija Lehečke, Taro Danijela i Fabija Fonjinija. Ovo je bila 11. titula u karijeri za Rubljova.

Samo jedan meč su Novak i Andrej odigrali međusobno pre ovoga, kada je Srbin slavio sa 2:0, ali ovoga puta je Rus bio uspešniji.

Komentari (0)

Sport