Tenis

Vilander hvalio Đokovića: Zastrašujuće dobar, izgleda nenadmašno

Komentari

Autor: Euronews

13/06/2021

-

22:55

Vilander hvalio Đokovića: Zastrašujuće dobar, izgleda nenadmašno
profimedia - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Najbolji teniser sveta Novak Đoković uspeo je da preokrene rezultat u finalu Rolan Garosa i savlada Grka Stefanosa Cicipasa. Ovo je njegova 19. gren slem titula, a drugi osvojen Rolan Garos.

Mats Vilander ne vidi način na koji bi protivnici mogli da zaustave srpskog asa:

”Ulazimo u deo sezone kada bismo najverovatnije mogli da proglasimo Novaka apsolutnim favoritom za osvajanje Vimbldona i US Opena, zbog onoga što pruža na terenu. Nisam siguran šta je Đoković govorio samom sebi pri rezultatu 0:2 u setovima, kako je uspeo da zaboravi na rezultat posle dva sata igre i kako je znao tačno šta treba da uradi da bi preokrenuo meč. U svakom trenutku je napravio pravi potez. Kako se meč bližio kraju, izgledao je sve više svežiji. Jako je pametan i jak, a uz sve to i neverovatno smiren. Izgledao je nepobedivo u trećem, četvrtom i petom setu.”rekao je Vilander.

Šveđanin je prokomentarisao i partiju Cicipasa: 

”Ovo je veliki udarac za Grka, jer je vodio 2:0 u setovima i u trećem je samo trebao da drži svoj servis, delilo bi ga poen-dva od pobede. On će verovatno jednog dana uspeti da osvoji gren slem, ali ostaće mu ovaj ožiljak. Ipak, igrao je protiv jednog iz generacije nepobedivih. Kao što je Novak rekao u Rimu: “Nova generacija, to sam ja”. Za Stefanosa, Sašu i ostale, jako je teško da pobede trojicu najvećih kada se igra na tri dobijena seta, jer oni jako dobro znaju kako se to radi. Čak je i Bjern Borg, koji je osvajao uzastopne gren slemove, priznao da su ova trojica neverovatni, da nisu ljudska bića” istakao je Vilander.

Komentari (0)

Sport