Tenis

Viktor Troicki: Kompletni možemo mnogo u Dejvis kupu

Komentari

Autor: Euronews

26/04/2022

-

19:11

Viktor Troicki: Kompletni možemo mnogo u Dejvis kupu
Viktor Troicki - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Žreb za grupnu fazu finalnog turnira Svetske grupe Dejvis kupa 2022. koja je na programu od 14. do 18. septembra 2022. u četiri grada domaćina (Glazgov, Bolonja, Hamburg i Valensija) održan je danas u Malagi gde će se 21. do 27. novembra 2022. održati nokaut faza nakon koje će biti poznat šampion Dejvis kup takmičenja za ovu godinu. 

Voljom žreba odlučeno je da Dejvis kup selekcija Srbije bude u Grupi B čiji je domaćin Valensija. Zajedno sa našom reprezentacijom u okviru Grupe B za plasman u finalnu nedelju u Malagi boriće se timovi Španije, Kanade i Južne Koreje.

Selektor Dejvis kup selekcije Srbije Viktor Troicki žreb smatra teškim po Srbiju.

“Tešku grupu smo dobili, definitivno dva jaka nosioca. Španija ima vrhunske igrače, pored Nadala i Alkaraza tu je i Bautista, Karenjo Busta, možda najjača reprezentacija trenutno. Takođe Kanada ako su u punom sastavu sa Šapovalovim i Ože Alijasimom je izuzetno jaka selekcija, igrali su finale pre dve godine, sigurno da neće biti lako. Ali i mi ako smo u punom sastavu, ako su svi momci zdravi i ako su u formi mislim da imamo jedan od jačih timova i smatram da možemo daleko da doguramo. Do septembra ima još da se igra i da igrači dignu forme, videćemo kako će se svi osećati, dobili smo rivale i možemo polako već da se spremamo za grupnu fazu u septembru u Valensiji. Dve ekipe prolaze dalje i nadam se da ćemo uspeti da prebrodimo tu grupnu fazu, ali neće biti lako definitivno” istakao je selektor Troicki.

Srbija ukoliko bude prva u Grupi B u četvrtfinalu igraće protiv drugoplasirane ekipe u grupi A, ukoliko Srbija ostvari drugo mesto u Grupi B u četvrtfinalu igraće protiv prvoplasirane selekcije u Grupi C.

Sve faze finala 2022. igraće se na brzoj podlozi u zatvorenom. Domaćin finalne nedelje – nokaut faze (21-27. novembra 2022) Malaga ugostiće najboljih osam selekcija sveta u Palati sportova Hose Marija Martin Karpena.

Komentari (0)

Sport