Tenis

Novak Đoković: Srce mi se slama zbog Bekera, moliću se za njega

Komentari

Autor: Euronews

01/05/2022

-

20:24

Novak Đoković: Srce mi se slama zbog Bekera, moliću se za njega
Novak Đoković - Copyright Tanjug/AP Photo/Manu Fernandez

veličina teksta

Aa Aa

Srpski teniser Novak Đoković govorio je na konferenciji za medije uoči masters turnira u Madridu.

Pre svega, prvi teniser sveta je priznao da ima neobičnu sezonu, s obzirom da nije mogao da brani titulu na Australijan Openu, kao ni da učestvuje na turnirama u SAD.

"Izazov je pre svega u toj mentalnoj i emotivnoj strani. Naravno da nikad nešto slično nisam iskusio, kao na startu ove sezone, nisam znao kako će sve to uticati na mene. Utiče i dalje, znate, moram sa tim da se nosim i dalje. Možda nije tako jako kao što je bilo u prvih dva ili tri meseca u godini. Osećam da što više igram, što sam više u ovakvom okruženju, sve sam komforniji", rekao je Novak.

Srpski as je takođe otkrio da mu je drago što je sada razjašnjeno na kojim turnirima može da nastupa, budući da se nije vakcinisao protiv koronavirusa.

"Srećan sam se vratio na turnire i što mi je jasnije sve u vezi planiranja, gde mogu da odem, gde bih mogao da dosegnem vrhunac forme. Što se tiče šljake, to je očigledno Rolan Garos i onda mogu da idem u London da igram na Vimbldonu, turniru koji je veoma važan za mene. Zadovoljan sam što mi je jasno gde u narednih par meseci mogu da igram. Nadam se da ću biti najbolji što mogu, posebno na grend slemovima".

Đoković se takođe i dotakao svog bivšeg trenera, Borisa Bekera, koji će morati u zatvor na 15 meseci.

 

 

"Srce mi je slomljeno. On mi je prijatelj, dugogodišnji, tri godine mi je bio trener, neko koga smatram veoma bliskim i ko je doprineo mnogo mojim uspesima i mojoj karijeri", iskreno je rekao Srbin, a potom dodao:

"Bilo mi je teško, ne znam šta drugo da vam kažem. Ne bih da ulazim u detalje presude jer nisam u poziciji da činim tako nešto, ali kao njegov prijatelj, jako sam tužan. Nema tu mnogo šta da se kaže. Nadam se damo da će proći kroz taj period u zatvoru i da će, kada izađe, biti u stanju da nastavi svoj život. Ne znam da li da upotrebim reč 'normalan', jer život se menja za svakoga ko ode u zatvor, posebno na duže vreme. Ne znam kako će mu biti. Moliću se za njega. Nadam se samo da će biti dobrog zdravlja, pre svega mentalnog jer to će biti najizazovniji deo".

Đokovič prvi meč igra u utorak sa pobednikom duela Monfis - Valera.

Komentari (0)

Sport