Tenis

Posle kiše - sunce: Đoković "pod krovom" ubedljiv protiv Monfisa 2:0

Komentari

Autor: Euronews

03/05/2022

-

19:37 >> 19:49

Posle kiše - sunce: Đoković "pod krovom" ubedljiv protiv Monfisa 2:0
Đoković u Madridu - Copyright Tanjug/AP Photo/Manu Fernandez

veličina teksta

Aa Aa

Novak Đoković uspešno je startovao na 20. Mastersu u Madridu, u drugom kolu je pobedio Francuza Gaela Monfisa 2:0 (6:3, 6:2) i plasirao se u osminu finala. Srpski teniser je pobedom sačuvao i prvo mesto na ATP listi.

Novak je do sada dobio svih 17 duela protiv Momfisa, a meč je otvorio osvajanjem prvog gema. U trećem je Francuz imao dve brejk lopte (15:40), međutim, Novak je odigrao veoma dobro i sa četiri uzastopna poena sačuvao svoj servis.

Nije Novaka dobro služio servis, prilično se mučio i napravio je u ovodnih pet gemova čak tri dvostruke servis greške. Kiša je prekinula peti gem pri rezultatu 40:40, pa je nastao prekid od nepunih 20 minuta dok se krov u Madridu nije zatvorio.

Posle kiše Nobaka je "obasjalo sunce" jer je dobio i peti gem i napravio je brejk u šestom, pa je poveo 4:2, a zatim je odbranio svoj servis za 5:2.

Posle 47 minuta igre Novak je dobio prvi set 6:3.

 

 

Novak je i u drugom setu nastavio sa popravljanjem forhend udaraca i već u trećem gemu napravio je brejk. Bukvalno je ostavio Francuza bez šanse na servisu i poveo 2:1. Mučio je svetskog broja jedan servis u četvrtom gemu, ali je ponovo Nole odigrao najbolje kada je bilo potrebno i najavio da se polako, ali sigurno vraća u željenu formu.

Monfis nije pronalazio protiv igru za Novaka koji je kombinovao skraćene lopte, bekende i forhende, pogađao je i linije, pa je prilično sigurno privodio meč kraju sa još jednim brejkom za 5:2. Posle 40 minuta igre Đoković je dobio i drugi set 6:2.

Đoković će u osmini finala igrati protiv bolje iz duela Marej - Šopovalov.

Komentari (0)

Sport