Tenis

Nadal čestitao Alkarazu i priznao: On je moja zamena, ima 19, a ja skoro 36 godina

Komentari

Autor: Euronews

06/05/2022

-

21:01 >> 21:03

Nadal čestitao Alkarazu i priznao: On je moja zamena, ima 19, a ja skoro 36 godina
Nadal čestitao Alkarazu i priznao: On je moja zamena, ima 19, a ja skoro 36 godina - Copyright Tanjug/ AP Photo/Bernat Armangue

veličina teksta

Aa Aa

Madrid se večeras poklonio, kako Španci ističu, budućem kralju tenisa Karlosu Alkarazu. Mladi 19-godišnji Španac je uprkos povredi skočnog zgloba uspeo da prevaziđe bol i nadigra svog idola Rafaela Nadala i zakaže polufinalni duel Mastersa sa Novakom Đokovićem.

Nadal posle poraza nije bio preterano razočaran.

"Odigrao sam tri meča i izgubio od igrača koji je trenutno u najboljoj formi na svetu. Za mene je bilo prikladnije da počnem povratak na turniru u Estorilu, ali nisam stigao, pa za ovu podlogu u Madridu nisam imao tu brzinu u nogama. Zato ovaj poraz nije katastrofa, za Rolan Garos moram da poboljšam spsosbnost reagovanja i brzinu. Kada se vratite iz povrede onda postoje srednjoročni i dugorčni ciljevi", istakao je Nadal za "Marku".

Nije štedeo pohvale na račun svog teniskog naslednika.

"Evidentno je da je on moja zamena, ima 19 godina a ja skoro 36. Srećan sam zbog njega, bio je večeras bolji od mene u mnogim aspektima igre. Ovaj poraz sam lako prevario jer smo znali zbog čega dolazimo na turnir, što opet ne umanjuje zasluke Karlosa kome želim sve najbolje do kraja turnira. Imam još dve i po nedelje da popravim ono što je evidentno bilo manjak i na Rolan Garosu budem na potrebnom niovu", nada se Rafa.

Komentari (0)

Sport