Tenis

Novak Đoković poražen od Alkaraza u polufinalu Mastersa u Madridu

Komentari

Autor: Euronews

07/05/2022

-

20:10

Novak Đoković poražen od Alkaraza u polufinalu Mastersa u Madridu
Novak Đoković - Copyright AP Photo/Manu Fernandez, File

veličina teksta

Aa Aa

Srpski teniser Novak Đoković je porazom od Karlosa Alkaraza sa 2:1 u setovima (7:6, 5:7, 7:6) završio učešće na Mastersu u Madridu u polufinalu, posle 3 sata i 38 minuta igre.

Karlos Alkaraz je bolje otvorio meč napravio brejk već u prvom gemu, potom poveo 4:2. Srpski teniser je uzvratio, oduzeo servis Špancu u 8. gemu i boljom igrom u završnici seta poveo sa 1:0. Novak Đoković prvi set rešio je u svoju korist nakon taj-brejka 7:6 (7:5).

Alkaraz je uzvratio u drugom setu (5:7). Kao i u prvom setu viđena je velika borba i ravnopravan duel do 12. gema kada je Španac zablistao i sa nekoliko sjajnih poteza oduzeo servis Đokoviću i poravnao rezultat u setovima (1:1).

U trećem setu oba tenisera su bila sigurna na svom servisu. Novak je u osmom gemu imao dve brejk lopte, a najdramatičnije je bilo u 10. gemu gde je Alkaraz imao i meč loptu ali se Đoković izvukao sjajnim servisom i uspeo da gem reši u svoju korist. 

Ipak, Španac je nakon velike borbe uspeo da dobije i treći set i tako zakaže finale sa boljim iz međa između Grka Stefanosa Cicipasa i Aleksandra Zvereva. Alkaraz je ujedno postao prvi teniser koji je uspeo da eliminiše Rafaela Nadala a odmah potom i Novaka Đokovića, kada je reč o turnirima na šljaci.

Komentari (0)

Sport