Tenis

Đoković započeo 369. nedelju na čelu ATP liste: U Rimu želi da nastavi niz

Komentari

Autor: Euronews

09/05/2022

-

09:01

Đoković započeo 369. nedelju na čelu ATP liste: U Rimu želi da nastavi niz
Novak Đoković - Copyright AP Photo/Manu Fernandez, File

veličina teksta

Aa Aa

Najbolji teniser sveta Novak Đoković započeo je danas 369. nedelju na ATP listi i tako nastavio "poteru" za Štefi Graf koja je sa 277. sedmica na čelu WTA liste apsolutni rekorder.

Nole ima 8.260 bodova, a odmah iza njega se nalazi ruski teniser Danil Medvedev sa 7.990 poena i on je i dalje glavna pretnja prvom reketu sveta.

Imajući u vodu da ove nedelje počinje Masters u Rimu, gde Đoković počinje učešće od drugog kola, njemu je neophodno da uđe u polufinale kako bi i naredne nedelje bio na prvoj poziciji.

Treća pozicija pripada Aleksanderu Zverevu, četvrti je Rafael Nadal, a peti Stefanos Cicipas.

Španski teniser Karlos Alkaraz je nakon osvajanja Mastersa u Madridu skočio na šestu poziciju, a za njim slede Andrej Rubljov, Mateo Beretini, Felisk Ožer-Olijasim i Kasper Rud.

Od ostalih srpskih igrača Miomir Kecmanović je najbolje plasiran na 31. poziciji, Filip Krajinović je 54, Laslo Đere 58, a Dušan Lajović 64. igrač sveta i svi oni učestvuju na Mastersu u Rimu.

Na turniru u glavnom gradu Italije na teren će najpre Laslo Đere kojem će rival od 12.30 časova biti Borna Ćorić, a potom i Dušan Lajović koji od 17.00 časova igra protiv Australijanca Aleksa de Munira. Ostali srpski igrači su danas slobodni.

Komentari (0)

Sport