Tenis

Šapovalov zaustavio Nadala na Mastersu u Rimu: Kanađanin slavio nakon preokreta

Komentari

Autor: Euronews

12/05/2022

-

22:40 >> 22:59

Šapovalov zaustavio Nadala na Mastersu u Rimu: Kanađanin slavio nakon preokreta
Šapovalov zaustavio Nadala na Mastersu u Rimu: Kanađanin slavio nakon preokreta - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Kanadski teniser Denis Šapovalov plasirao se u četvrtfinale Mastersa u Rimu, pošto je nakon velikog preokreta pobedio Rafaela Nadala sa 2:1, po setovima 1:6, 7:5, 6:2.

Šapovalov je tako uspeo da se revanšira osvajaču 21. gren slem titule za poraz na Australijan openu ranije ove godine, kada ga je četvrti teniser planete pobedio u pet setova.

Nadal je od starta uspostavio svoju igru, na koju Šapovalov u prvom setu jednostavno nije imao odgovor. Španac je nakon tri propuštene brejk prilike u drugom gemu, uspeo da u dva navrata oduzme servis rivalu i da prvi set završi ubedljivo – 6:1.

 

 

U nastavku meča 16. teniser ATP liste je pružio znatno bolju partiju, naročito je bio skoncetrisan u drugom setu kada je nakon razmene brejkova na obe strane, uspeo da održi visok ritam u finišu i taj deo igre završi rezultatom 7:5.

Ponesen dobrom igrom iz prethodnoh seta, Šapovalov je odlučujući deo meča dobio tako što je tri puta oduzimao servis Nadalu, pritom dopustivši protivniku samo jedan brejk i to u prvom gemu.

Kanađanin je tako izjednačio rezultat u međusobnim duelima na 4:4 i u narednom kolu sastaće se sa Kasperom Rudom koji je prethodno u dva seta bio bolji od Džensona Bruksbija.

 

 

 

 

 

 

 

Komentari (0)

Sport