Tenis

Đoković upisao 1000. trijumf u karijeri: Najbolji teniser sveta protiv Cicipasa za trofej u Rimu

Komentari

Autor: Euronews

14/05/2022

-

22:19

Đoković upisao 1000. trijumf u karijeri: Najbolji teniser sveta protiv Cicipasa za trofej u Rimu
Đoković upisao 1000. trijumf u karijeri: Najbolji teniser sveta protiv Cicipasa za trofej u Rimu - Copyright Tanjug/AP Photo/Alessandra Tarantino

veličina teksta

Aa Aa

Najbolji teniser sveta, Novak Đoković je jubilarnom 1000. pobedom u karijeri nad Kasperom Rudom od 2:0 (6:4, 6:3) izborio plasman u finale mastersa u Rimu, gde će se za svoju šestu titulu boriti sa Stefanosom Cicipasom. Ovim trijumfom je postao tek peti teniser u istoriji kome je pošlo za rukom da dođe do četvorocifrenog broja pobeda.

Novako je fenomenalno otvorio meč i već u prvom gemu došao do brejka, što mu je dalo veliku psihološku prednost i vrlo brzo je imao vođstvo od 4:0.

Tek tada, pri svom trećem servis gemu, Rud je ušao u pravi ritam i smanjio na 4:1, ne izgubivši ni poen. Nakon toga je skoro potpuno uspeo da se vrati i smanji zaostatak na samo gem, odnosno, na 5:4.

Ipak, nije mogao dugo da odoleva Đokovićevim napadima, te je u desetom gemu pao i Srbin je bio bolji sa 6:4, tj, poveo sa 1:0. Imao je dve set lopte, od kojih je prvu propustio, ali ne i drugu.

U drugom setu je Norvežanin bio hrabriji i samouvereniji nego u prvom, čemu je doprineo raniji povratak sa 5:1. 

Oba tenisera su u prvih nekoliko gemova bili sigurni na svoj servis sve do sedmog, kada je Đoković imao dve šanse da osvoji brejk, ali ih nije iskoristio. Potom je došao do prednosti, ali se Rud ponovo odbranio, te je Novak ''naplatio'' tek četvrtu brejk loptu. Potom je bio siguran na svoj servis, te je Rud morao da servira za ostanak u meču. 

Srbin je bio jasan u nameri da meč okonča što ranije, te je prvu meč loptu imao nakon sat vremena i 41 minuta, koju je odmah iskoristio i izborio finale, ali i zabeležio hiljaditu pobedu u karijeri.

 

 

Đoković će se za trofej boriti sa Stefanosom Cicipasom, koji je ranije danas nakon preokreta trijumfovao nad Aleksandrom Zverevim, rezultatom 2:1. Novak će imati šansu da po šesti put osvoji masters u italijanskoj prestonici.

Komentari (0)

Sport