Tenis

Novak proslavio jubilej uz tortu: Prošlo je mnogo vremena od moje prve pobede na turu

Komentari

Autor: Euronews

14/05/2022

-

22:37

Novak proslavio jubilej uz tortu: Prošlo je mnogo vremena od moje prve pobede na turu
AP Photo/Alessandra Tarantino - Copyright Tanjug/AP Photo/Alessandra Tarantino

veličina teksta

Aa Aa

Novak Đoković je pobedom nad Kasperom Ruda od 2:0 ostvario plasman u finale mastersa u Rimu gde će se sastati sa Stefanosom Cicipasom. Ujedno je ovaj trijumf bio i jubilarni hiljaditi za najboljeg tenisera sveta.

Neposredno nakon poslednjeg poena, Đoković je sumirao utiske posle uspeha:

''Počeo sam fantastično, onda sam malo usporio sa nivoom igre i nisam se tako dobro osećao, što je on iskoristio i vratio se. Bilo je važno da zatvorim na vreme. Bilo je gusto u drugom setu, ali sam osećao njegov servis i uspevao sam da napravim brejk. Nadam se da ću se dobro osećati i sutra u finalu'', rekao je Novak, a potom se zahvalio organizatorima i publici turnira, koji su sa njim proslavili jubilej:

''Hvala turniru i publici što su proslavili tu hiljadarku. Sećam se kada sam gledao Rodžera i Rafu kako su proslavljali svoje jubileje. Prošlo je mnogo vremena od kako sam dobio svoj prvi meč na turu''.

Za kraj je izneo svoja očekivanja pred sutrašnji meč sa Cicipasom:

''Još jedno finale protiv njega, on je apsolutno u formi poslednjih par godina. Sigurno je među nekoliko najboljih na svetu, a posebno na šljaci, tako da me čeka veoma težak zadatak. Igrali smo neke veoma duge mečeve, tako da mogu očekivati veliku borbu ali sam spreman za to''.

Komentari (0)

Sport