Tenis

Nekrunisani novi "kralj šljake" preokretom do 3. kola Rolan Garos: Alkaraz bio na ivici poraza

Komentari

Autor: Euronews

25/05/2022

-

20:29

Nekrunisani novi "kralj šljake" preokretom do 3. kola Rolan Garos: Alkaraz bio na ivici poraza
Karlos Alkaraz - Copyright Tanjug/AP Photo/Jean-Francois Badias

veličina teksta

Aa Aa

Veteran Albert Ramos Vinolas poprilično je namučio Karlosa Alkaraza, jednog od favorita Rolan Garosa. Mladi devetnaestogodišnji teniser, ipak, je pobedio 3:2 (6:1, 6:7, 5:7, 7:6 i 6:4) i plasirao se u treće kolo grend slema u Parizu. U duelu dvojice španskih tenisera, uspešniji je bio 15 godina mlađi, napravivši još jedan korak ka završnici turnira, gde ga vide svi teniski stručnjaci.

 


Alkarazu su deljeni silni epiteti pred početak drugog grend slema u sezoni, od toga da je po igri koju demonstrira trenutno najbolji igrač na svetu, do novog "kralja šljake" i istinskog naslednika zemljaka Rafaela Nadala. Kao da ga je sve to sputalo, pa se u četvrtom setu suočio sa meč loptom protivnika, a u petom sa minusom jednog brejka, pošto je Vinolas poveo 3:0.

Tinejdžer je, ipak, uspeo da prikaže sav svoj talenat, da se volšebno vrati u duel i da na kraju poslednjim atom snage stigne do pobede.

Lako je dobio prvi set, prepustivši Vinolasu samo jedan gem. A, onda su usledili problemi, veliki umalo i ključni. Naredna dva seta je izgubio i bio na ivici poraza.

Alkaraz je ovom pobedom izjednačio rezultat iz prošle sezone, kada je takmičenje završio u trećem kolu.

Komentari (0)

Sport