Tenis

Cicipas preživeo debitanta na Rolan Garosu: Grk slavio nakon tri taj-brejka

Komentari

Autor: Euronews

26/05/2022

-

23:48

Cicipas preživeo debitanta na Rolan Garosu: Grk slavio nakon tri taj-brejka
Cicipas preživeo debitanta na Rolan Garosu: Grk slavio nakon tri taj-brejka - Copyright Tanjug/AP Photo/Mićel Euler

veličina teksta

Aa Aa

Debitant na grend slem turnirima i 134. teniser sveta Zdenek Kolar ozbiljno je namučio Stefanosa Cicipasa u drugom kolu Rolan Garosa. Grk je morao da odigra čak tri taj-brejka, da bi na kraju slavio sa 3:1 u setovima - 6:3, 7:6, 6:7, 7:6.

Ništa nije slutilo da će se prošlogodišnji finalista boriti četiri sata protiv anonimnog Čeha u ranoj fazi takmičenja, naročito posle dominantne igre Cicapasa u prvom setu, koji je rešio zahvaljujući odlučujućem brejku u četvrtom gemu. 

Međutim, Kolar je nakon uvodnog seta podigao tempo i zahvaljujući visokim procentima na prvom servisu, pošteno namučio četvrtog tenisera ATP liste do kraja susreta.

Posle razmene brejkova u drugom delu igre, Kolar je odbranio set loptu rivala pri rezultatu 7:6 u taj-brejku, da bi kasnije iskoristio treću brejk loptu na svoj servis i sa 10:8 došao do izjednačenja na meču.

U trećem setu oba tenisera su bila stopostotna na svom servisu, a Cicipas je u taj-brejku slavio sa 7:3 i došao do novog vođstva na meču - 2:1.

U poslednjem, maratonskom setu videli smo pregršt brejk prilika na obe strane do petog i šestog gema, kada su obojica tenisera oduzela po servis rivala. U nastavku tog dela igra nije bilo velikih uzbuđenja sve do taj-brejka, gde je Kolar imao četiri set lopte pri rezultatu 6:2. Međutim, Cicipas je, nošen iskustvom iz prošlogodišnjen finala protiv Novaka Đokovića, zaigrao znatno bolje i na kraju zahvaljujući dobroj igri na svom servisu slavio sa 9:7.

Grčki teniser će se u trećem kolu sastati sa Šveđaninom Mikaelom Imerom, koji je u četiri seta pobedio Britanca Danijela Evansa.

Komentari (0)

Sport