Tenis

Švjontek i Kasatkina drugi polufinalni par na Rolan Garosu

Komentari

Autor: Euronews

01/06/2022

-

16:12 >> 16:15

Švjontek i Kasatkina drugi polufinalni par na Rolan Garosu
Švjontek i Kasatkina drugi polufinalni par na Rolan Garosu - Copyright Tanjug/AP Photo/Jean-Francois Badias

veličina teksta

Aa Aa

Iga Švjontek i Darija Kasatkina plasnirale su se u polufinale Rolan Garosa, pa će u direktnom duelu odlučiti i finalistu drugog Grenda slema u sezoni.

Prvoj teniserki planete bilo je potrebno 45 minuta da dobije porvi set 6:3 protiv Amerikanke Džesike Pegule. Iga je igrala ubedljivo, kao i tokom većeg dela ove sezone, pa je i drugi set rešila u svoju korist 6:2 za 44 minuta.

Bila je ovo 33. uzastopna pobeda Švjontekove ove sezone. Posle poraza od Ostapenko 16. februara u Dubaiju, Poljakinja je osvojila Dohu, Indijan Vels, Majami, Štutgart, Rim i sada je najveći favorit za drugu Grend slem titulu na Rolan Garosu. prvu je osvojila 2020. godine.

 

 

U ruskom četvrtfinalu Darija Kasatkina je pobedila 2:0 (6:4, 7:6) Veroniku Kudermetovu i napravila najbolji rezultat u karijeri na Grend slemovima. U polufinalu će joj rivalka biti najbolja teniserka planete Inga Švjontek.

U veoma izjednačenom meču, Darija je sa dva brejka uspela da dobije prvi set 6:4, da bi u drugom bila viđena velika bitka, uz šest brejkova a on je rešen u taj breku. Kasatkina je povela 6:1, propustila je četiri meč lopte i iskoristila tek petu za 7:5 i najveću pobedu u karijeri.

U drugom polufinalu Rolan Garosa u ženskoj konkurenciji igraće Martina Trevisan iz Italije i 18-godišnja Kori "Koko" Gof iz SAD.

Komentari (0)

Sport