Tenis

Marin Čilić u polufinalu Rolan Garosa: Hrvat savladao Rubljova nakon četiri sata igre

Komentari

Autor: Euronews

01/06/2022

-

20:53

Marin Čilić u polufinalu Rolan Garosa: Hrvat savladao Rubljova nakon četiri sata igre
Marin Čilić - Copyright Tanjug/AP/Andy Brownbill

veličina teksta

Aa Aa

Hrvatski teniser, Marin Čilić, plasirao se u polufinale Rolan Garosa pobedivši Andreja Rubljova sa 3:2 (5:7, 6:3, 6:4, 3:6, 7:6).

Rus je bolje otvorio meč, pošto je osvojio prvi set rezultatom 7:5. Odlučujući momenat u prvoj deonici bio je 11 gem, kada je Andrej uzeo brejk, a potom bio siguran na svoj servis i došao do 1:0.

Čilić je maestralno krenuo u nastavku, s obzirom na to da je veoma brzo stekao prednost od 3:0. Do kraja seta nije dozvolio protivniku da se vrati, te je rezultatom 6:3 izjednačio na 1:1.

Treći set je bio veoma neizvestan, ali je i on pripao Hrvatu, koji je do brejka došao u sedmom gemu, što je bilo dovoljno za prevagu.

Međutim, Rubljov se nije predavao, te je osvojio četvrti set i postavio rezultat na 2:2. Brejk u pretposlednjem gemu bio je ključan momenat za Rusa, nakon čega je na svoj servis bio ubedljiv i obezbedio peti set.

U odlučujućem setu niko nije uspevao da dođe do brejka, iako je Čilić imao priliku za to pri rezultatu 6:5, što je pritom i bila meč lopta za njega. U tome nije uspeo, pa se otišlo u super taj-brejk. Hrvat je bio maestralan i slavio sa čak 10:2 i tako obezbedio narednu fazu.

Marin će se u polufinalu sastati sa boljim iz meča Kasper Rud - Holger Rune, koji je na programu kasnije u toku večeri.

Komentari (0)

Sport