Tenis

Ju-Es open otvara vrata za Ruse i Beloruse, ali pod neutralnom zastavom

Komentari

Autor: FoNet

14/06/2022

-

22:17

Ju-Es open otvara vrata za Ruse i Beloruse, ali pod neutralnom zastavom
Stadion Artur Eš u Njujorku - Copyright Tanjug/AP Photo/Frank Franklin II

veličina teksta

Aa Aa

Teniski savez Sjedinjenih Američkih Država (USTA) saopštio je da će dozvoliti igračima iz Rusije i Belorusije da učestvuju na Ju-Es openu, ali pod neutralnom zastavom.

U saopštenju se podseća da je USTA, koji je vlasnik i organizator Ju-Es Opena, zajedno sa ostalim grend slemovima, Međunarodnom teniskom federacijom, Udruženjem teniskih profesionalaca i Ženskom teniskom asoscijacijom, osudio i nastavlja da osuđuje neisprovociranu i nepravednu invaziju Ukrajine, koju je izvršila Rusija, prenosi Glas Amerike. 

"Zajedno sa svim ovim entitetima, podržali smo suspenziju ruskog i beloruskog teniskog saveza iz ITF, a samim tim i iz svih svih međunarodnih timskih takmičenja, a podržavamo i direktivu da teniseri iz tih zemalja moraju da igraju pod neutralnom zastavom kada se takmiče pojedinačno", navodi se u saopštenju. 

Predsedavajući Borda USTA Majk Meknalti rekao je da je tenis, kroz program "Tenis igra za mir", učinio mnogo da obezbedi humanitarnu pomoć Ukrajini. 

"Nažalost, potreba za pomoći nastavlja da se povećava i USTA će vrlo brzo odgovoriti širokom spektrom inicijativa koje će obuhvatati značajnu finansijku pomoć i druge programe da se unapredi podrška humanitarnim naporima i narodu Ukrajine", naveo je Meknalti u saopštenju.

Komentari (0)

Sport