Tenis

Đoković odneo pobedu protiv Kvona na startu Vimbldona

Komentari

Autor: Euronews

27/06/2022

-

17:08 >> 17:15

Đoković odneo pobedu protiv Kvona na startu Vimbldona
Tanjug/AP Photo/Kirsty Wigglesworth - Copyright Tanjug/AP Photo/Kirsty Wigglesworth

veličina teksta

Aa Aa

Novak Đoković uspešno je započeo odbranu titule na Vimbldonu pošto je u prvom kolu, teže od očekivanog, pobedio Korejca Sanvo Kvona 3:1 (6:3, 3:6, 6:3, 6:4). U narednom kolu rival će mu biti bolji iz duela Kokinakis - Majčrak.

Posle nervoznog početka i gema "fore", Novak je polako dolazio do svoje igre i dobio je prvi set. Neočekivamo je u durgom slabije igrao, nizom neiznuđenih grešaka dozvolio je Korejcu da izjednači u setovima, ali to je bilo sve što je doskorašnji "svetski broj jedan" i dozvolio rivalu. Bila je to 80. pobea Srbina na Vimbldonu.

Novakov nervozni ulazak u meč bio je uokviren slabijim servisom uprkos asovima, napravio je previše grešaka i dozvolio je Kvonu da bez neke naročite igre napravi brejk u trećem gemu i povede 2:1.

Korejac se "bildovao" samopouzdanjem i vrlo lako je zadržao svoj servis za 3:1. Iako je tražio svoju igru, Novak je uz dva servisa i petim asom odbranio peti gem i smanjio je na 2:3. Činjenica da je imao samo 47 odsto ubačenog prvog servisa govorio je o njegovoj nervozi.

Gem "fore", Novak je nadoknadio već u pestom gemu iskoristivši prvu brejk loptu. Bolje se kretao doskorašnji "svetski broj jedan", popravio je i servis tako da je Korejac polako počeo da spušta gard, a stvari u meču dolaze na očekivan nivo.

Novi brejk, pa siguran servis doneli su Đokoviću i prvi set 6:3.

I drugi set nalikovao je prvom, s tim da je Kvon sa nekoliko dobrih poteza i uz uspešan servis održavao prednost (2:1). A, onda je Novak, sa nekoliko neiznuđenih grešaka ponovo častio Korejca gemom za vođstvo od 3:1. "Skratila" se ruku Korejcu, imao je Novak 0:40, ali je serijom grešaka dozvolio rivalu da se izvuče i povede 4:1. Previše je grešio Novak za turnir ovog nivoa.

Očekivao se Novakov odgovor, ali nije ga bilo. Previše grešaka kod srpskog asa uslovile su da Kvon povede 5:3 i bude nadomak osvajanja seta. Izržao je Korejac pritisak, sa nekoliko dobrih poteza uspeo je da izjednači u setovima 6:3.

Nastavio je Kvon da muči Novaka i u trećem setu, čak je imao brejk loptu u petom gemu. Međutim, Novak je uspeo da se izvuče i da održava svoj servis. Korejac je igrao hrabro, nisu ga ometale ni dvostruke servis greške, jer Novak nije igrao svoj tenis, ali je manje grešio, bolje servirao i uspeo je da napravi brejk u osmom gemu i dobije drugi set 6:3.

Nastavio je Novak da igra "toplo-hladno" i u četvrtom setu. Od propuštene brejk lopte doveo je sebe da spašava dve brejk lopte Kvona. Uspeo je da odservira šampionski, da pošalje jedan maestralan lob i izjednači na 1:1. Međutim, Novak je dodao gas, napravio brejk u petom gemu i uz dobar servis plasirao se u drugo kolo 6:4. Na kraju je zabeležio 16 asova.

Već u drugom kolu moraće mnogo bolje da odigra.

Komentari (0)

Sport