Tenis

Novak Đoković: Ne znam koliko ću još grend slemova osvojiti

Komentari

Autor: Tanjug

09/07/2022

-

12:25

Novak Đoković: Ne znam koliko ću još grend slemova osvojiti
Novak Đoković: Ne znam koliko ću još grend slemova osvojiti - Copyright Tanjug AP/Alastair Grant

veličina teksta

Aa Aa

Najbolji srpski teniser Novak Ðoković izjavio je da ne zna koliko će jos imati prilika da osvoji grend slem trofeje.


Ðoković će se sutra u 15.00 sati u finalu Vimbldona sastati sa Nikom Kirjosem iz Australije.

Biće to njegovo 32. grend slem finale, što je rekord, a imaće priliku da osvoji 21. grend slem trofej u karijeri.

"Svestan sam kakav je ulog. Svaki meč, svaki grend slem koji igram u ovoj fazi karijere, mnogo je toga na talonu. Ne znam koliko ću još imati prilika da osvojim trofej, znam da me jedna čeka u nedelju. Naravno da svemu tome pristupam pozitivno, sa verom u sebe i željom da pobedim, u to nema sumnje", izjavio je Ðoković, a preneli britanski mediji.

Na pitanje novinara kako uspeva da se nosi sa pritiskom, Novak je odgovorio da mnogo radi na mentalnom, emotivnom i fizičkom planu.

"Kako držim tu ravnotežu? To je subjektivna stvar. Svaki igrač se razlikuje. Ne bih da pričam o svim tim detaljima i rutinama koje čine da se osećam dobro pripremljenim. Postoje stvari koje radim ispravno na mentalnom, emotivnom i fizičkom planu. Opet, to nije garancija da će na terenu sve biti kako treba, jer tu mnogo toga može da se dogodi. Mnogo je pritiska, očekivanja. Ponekad ste bolji od protivnika u nošenju sa time, ponekad ne", rekao je Novak.

Srpski teniser igraće osmi put u finalu Vimbldona koji je osvajao šest puta. Sa druge strane, njegov rival Nik Kirjos prvi put će učestvovati u finalu grend slema.

Međutrim, Ðoković nije uspeo da osvoji set protiv Australijanca koji u međusobnim mečevima vodi sa 2:0.

Australijanac je 2017. dvaputa savladao Novaka i to u intervalu od 12 dana. U četvrtfinalu Akapulka slavio je sa 7:6, 7:5, dok je u osmini finala Indijan Velsa bio bolji sa 6:4, 7;6.

Komentari (0)

Sport