Tenis

Milica Mandić: Drago mi je da sam zlatom sa OI završila karijeru

Komentari

Autor: Tanjug

27/07/2022

-

18:42

Milica Mandić: Drago mi je da sam zlatom sa OI završila karijeru
Milica Mandić: Drago mi je da sam zlatom sa OI završila karijeru - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Srpska šampionka u tekvondou Milica Mandić izjavila je da joj je drago što je zlatnom medaljom prošle godine na Olimpijskim igrama u Tokiju završila karijeru.

Mandićeva je u zasluženoj sportskoj penziji, a tačno pre godinu dana osvojila je zlato na OI u Tokiju.

"Drago mi je što sam tako završila karijeru, ostvarila se i ispunila sve svoje snove. Sada je došlo na red da neki novi momenti dođu, da se ostvarim na još nekom planu, ali je ovo moja prva ljubav. Trajalo je, iskreno, jer dok si u profesionalnom sportu nemaš vremena da se osvrćeš na neke stvari koje si uradio, kao da si u nekom vozu, gledaš kako stvari prolaze i nemaš vremena da se osvrćeš na ono što si radio pre mesec, dva ili tri. Sada mogu da uradim retrospektivu cele karijere, da se setim i dana kada sam bila juniorka, i Londona, Rija, uspona i padova, da vidim šta sam uradila", izjavila je Milica Mandić, preneo je Tekvondo klub Galeb.

Ona je istakla da se u sportu brzo zaborave prethodni uspesi i da stalno postoje novi ciljevi.

"Više to nije moja realnost, srećna sam jer se završilo kako se završila, a tužna sam jer više nisam deo te priče i zato sam gledala u Tokiju da svaki momenat i sa Tijanom, i sa Galetom, i sa Marijom psihologom, zapamtim svaki momenat. Mislim da je korisno iskustvo i volim da se prisećam takvih stvari. Pre godinu dana je ta olimpijska medalja probudila u meni lepa osećanja. Dosta sam naučila iz toga, bilo je tesko kvalifikovati se, posle i taj produžetak od godinu dana... dosta sam naučila na tom putu i to mi pomogne kada sada treniram. Lakše je kada imas iskustva", rekla je Mandićeva, koja sada sa tribina bodri svoje prijatelje.

Njena klupska koleginica Tijana Bogdanović takođe se prisetila OI u Tokiju na kojima je osvojila bronzanu medalju.

"Imam utisak da mi je jako brzo prošlo, kao da su juče bile te Olimpijske igre, a opet, kada pogledam, toliko stvari se dogodilo posle Igara, nastavili smo da treniramo, pa imali pauzu, onda su usledili bitni turniri, Gran pri, EP... Još jedna pauza, pa se polako vraćamo u formu i nema stajanja do sledeće sezone", izjavila je Tijana Bogdanović.

Ona će se pripremati za OI u Parizu 2024. godine.

"Malo je stresno kada pomislim na to, samo još dve godine do sledećih Igara. Nama proces kvalifikacija traje dugo, sada je manje vremena, biće teško, ali ću se boriti. Tu sam, treniram, radim, volela bih da se kvalifikujem", rekla je Bogdanovićeva.

Komentari (0)

Sport