Tenis

Nik Kirjos osvojio turnir posle tri godine

Komentari

Autor: Euronews

08/08/2022

-

08:26 >> 08:45

Nik Kirjos osvojio turnir posle tri godine
Nik Kirjos osvojio turnir posle tri godine - Copyright Tanjug/AP Photo/Nick Wass

veličina teksta

Aa Aa

Nik Kirjos, australijski teniser osvoijio je turnir u Vašingtonu pobedom nad Japancem Jošitom Nišiokom 2:0 (6:4, 6:3). Bio je ovo prvi osvojeni turnir za nestašnog dečka tenisa posle tri godine. Poslednji put je trofej podigao baš u Vašingtonu.

Do sedme titule, Kirjos je došao bez izgubljenog seta na turniru serije 500. Već u prvom gemu na meču oduzeo servis Japancu i rutinski priveo prvi period igre kraju. Sličan scenario je bio i u drugom setu. Na startu je oduzeo servi Japancu i šesti vezani meč dobio bez izgbuljeng gema na svoj servis.

 

 

"Izašao sam sa velikom energijom i znao sam da imam iskustvo da dobijem ovo finale. Volim ovaj teren, odigrao sam mnogo dobrih mečeva ovde. Ja sam zaista, zaista zadovoljan kako sam odigrao ove nedelje. Za mene je to veoma emotivno, da vidim gde sam bio prošle godine, a gde sam sada. Velika transformacija. Bio sam na nekim zaista mračnim mestima i uspeo sam da to preokrenem. Ima toliko ljudi koji su mi pomogli da stignem ovde, ali sam i sebi pokazao ozbiljnu snagu. Samo da nastavim, istrajem i prođem kroz sve napore, budem još jači i osvajam turnire poput ovog", rekao je Kirjos koji je tako istakao kandidaturu i za trofej na poslednjem Grend slemu koji se igra na US openu.

Kirjos je postao i prvi teniser koji je na "Siti openu" u Vašingtonu osvojio titulu u singlu, ali i u dublu. U paru sa Dđekom Sokom slavio je protiv Dodiga i Krajičeka 7:5, 6:4

Komentari (0)

Sport