Tenis

Novak Đoković i dalje šesti na ATP listi: Medvedev čuva čelnu poziciju

Komentari

Autor: tanjug

22/08/2022

-

10:21

Novak Đoković i dalje šesti na ATP listi: Medvedev čuva čelnu poziciju
Novak Đoković i dalje šesti na ATP listi: Medvedev čuva čelnu poziciju - Copyright Tanjug/Strahinja Aćimović

veličina teksta

Aa Aa

Srpski teniser Novak Ðoković zadržao je šestu poziciju na najnovijoj ATP listi, koja je objavljena danas, sa 4.770 bodova.


Prvo mesto i dalje drži Rus Danil Medvedev sa 6.885 poena, na drugoj poziciji je Nemac Aleksandar Zverev sa 5.760 bodova, a iza njega slede Španci Rafael Nadal sa 5.630 poena i Karlos Alkaraz, koji je osvojio 5.190.

Grk Stefanos Cicipas je napredovao dve pozicije i trenutno je peti sa 4.890 bodova. Na sedmoj poziciji je Norvežanin Kasper Rud, a u TOP 10 najboljih tenisera sveta nalaze se još Kanađanin Feliks Ože-Alijasim, Britanac Kameron Nori i Poljak Huber Hurkač.

Najveći napredak na ATP listi od čak 123 mesta napravio je Hrvat Borna Chorić, koji je posle osvajanja Mastersa u Sinsinatiju, postao 29. igrač sveta.

Miomir Kecmanović je zadržao 36. mesto na ATP listi, dok je Filip Krajinović napredovao za jednu poziciju i sada je 45. teniser sveta. Dušan Lajović je pao za jedno mesto i sada je 88. igrač sveta, dok je Laslo Ðere na 89. poziciji.

Naredna ATP lista biće objavljena 29. avgusta kad i počinje poslednji Grend slem turnir u sezoni - US open, na kojem Novak Đoković neće učestvovati zbog zabrane ulaska u SAD osobama koje nisu vakcinisane protiv koronavirusa.

Komentari (0)

Sport