Tenis

Zvanično: Novak Đoković ne učestvuje na US Openu

Komentari

Autor: Euronews

25/08/2022

-

16:30

Zvanično: Novak Đoković ne učestvuje na US Openu
Tanjug/AP/Manu Fernandez - Copyright Tanjug/AP/Manu Fernandez

veličina teksta

Aa Aa

Najbolji srpski teniser, zvanično neće učestvovati na US Openu, potvrđeno je danas.

Rok za donošenje odluke bio je 18 časova, kada se održava žreb i Novak je čekao do poslednjeg momenta.

Ipak, povukao je svoju prijavu pošto nije došlo do promene pravila o ulasku u zemlju.

Ovakav epilog je bio i očekivan, mada su njegovi navijači širom sveta pokrenuli akciju da mu se, uprkos tome što nije vakcinisan protiv koronavirusa, dozvoli učešće na poslednjem Grend slemu u sezoni.

''Nažalost, neću moći da putujem u Njujork ovog puta kako bih igrao US Open. Hvala na porukama ljubavi i podrške. Srećno svim igračima! Održavaću dobru formu i pozitivan duh i čekati priliku da se ponovo takmičim. Vidimo se uskoro teniski svete!'', napisao je Novak na svom tviter profilu.

Da podsetimo, američka vlada i dalje ne dozvoljava ulazak u zemlju stranim državljanima koji nisu vakcinisani protiv korone.

Organizatori US opena saopštili su da žale zato što najbolji srpski teniser Novak Ðoković neće ove godine igrati u Njujorku.

"Ðoković se danas povukao sa ovogodišnjeg žreba za Ju-Es open. Zvanična lista nosioca nije još objavljena zbog žreba. Zbog njegovog povlačenja sa turnira, a pošto su kvalifikacije u toku, jedan ''laki luzer'' biće ubačen u glavni žreb", naveli su organizatori Ju-Es opena.

"Novak je veliki šampion. Veoma je žalosno što neće moći da se takmiči na Ju-Es openu 2022. godine. On nije mogao da uđe u zemlju zbog pravila o vakcinaciji savezne vlade koja se tiču onih koji nisu državljani SAD. Želimo da se Novak vrati na Ju-Es open 2023. godine", izjavio je direktor turnira u Njujorku Stejsi Alister.

Komentari (0)

Sport