Tenis

USTA: Nismo mogli da tražimo izuzeće za Ðokovića

Komentari

Autor: Tanjug

26/08/2022

-

23:15

USTA: Nismo mogli da tražimo izuzeće za Ðokovića
Tanjug/AP/John Minchillo - Copyright Tanjug/AP/John Minchillo

veličina teksta

Aa Aa

Teniska asocijacija SAD (USTA) saopštila je danas da nije mogla da traži izuzeće od Vlade SAD za najboljeg srpskog tenisera Novaka Ðokovića.

Osvajač 21 grend slem trofeja juče je saopštio da neće nastupiti na US Openu, a odranije je bilo poznato da neće moći da uđe na teritoriju Amerike, kao ni bilo koji drugi nevakcinisani strani državljanin.

"USTA je bila u regularnom kontaktu sa nekoliko odseka federalne vlade, uključujući i Odsek za bezbednost, Carinsku i pograničnu kontrolu i Stejt department. U svim slučajevima, informisani smo da Vlada SAD vise nije razmatrala aplikacije za izuzeća od nacionalnog značaja. Samo izuzeće koje bi bilo zatraženo na individualnoj bazi od strane zainteresovanog lica bi bilo razmotreno od strane odgovarajućeg odseka ili vlasti, a što se tiče ulaska u zemlju nevakcinisanih ljudi koji nisu državljani SAD. Ova politika, koja je na snazi od oktobra 2021, razlikovala se od politike koja je bila na snazi tokom US Opena 2020. i 2021", navela je USTA u saopštenju koje je poslala portalu Tenis Mejdžors.

US Open počinje u ponedeljak 29. avgusta i završava se 11. septembra.

Titulu u Njujorku brani najbolji teniser sveta Danil Medvedev, koji je prošle godine u finalu savladao Novaka Ðokovića sa 6:4, 6:4, 6:4.

Komentari (0)

Sport