Tenis

Serena Vilijams uživa u tenisu: Apsolutno nemam šta da izgubim

Komentari

Autor: Tanjug

01/09/2022

-

11:05

Serena Vilijams uživa u tenisu: Apsolutno nemam šta da izgubim
Serena Vilijams uživa u tenisu: Apsolutno nemam šta da izgubim - Copyright Tanjug/AP Photo/Frank Franklin II

veličina teksta

Aa Aa

Američka teniserka Serena Vilijams nastavila je sa fantastičnim parijama na ovogodišnjem US openu.

Noćas se plasirala u treće kolo pobedom nad drugom teniserkom sveta, Anet Kontavejt iz Estonije (7:6, 2:6, 6:2).

Izjavila je da uživa na terenu i dodala da će pokušati da nastavi da pobeđuje na US openu, prenose danas američki mediji.

Serena Vilijams, koja je najavila da će Otvoreno prvenstvo SAD biti njen poslednji turnir u karijeri, pobedila je posle skoro dva i po sata igre. 

Ona je trenutno 605. teniserka na WTA listi.

"Takmičarski sam veoma nastrojena, a na sve što sada uradim gledam kao bonus. Nemam šta da dokazujem i apsolutno nemam šta da izgubim. Iskreno, nisam mogla ovako da igram od 1998. godine. Bukvalno sam imala veliku crvenu metu na leđima od 1999. godine (prva titula na US openu). Uživam u tome da samo izađem na teren i dugo je prošlo otkad sam mogla tako", rekla je posle meča Serena Vilijams.

Ona će u narednom kolu igrati protiv Ajle Tomljanović iz Australije.

"Čudna je to kombinacija - uživam u tome, ali istovremeno želim da ostanem usredsresjena. Ta meta je bila tu na mojim leđima od 1999. Rano sam osvojila prvi gred slem, ali ovde je drugačije - osećam se kao da sam već pobedila, figurativno i mentalno. Rekla sam sebi da igram, da budem Serena, i uspela sam", izjavila je Serena Vilijams.

Kontavejt je u suzama napustila konferenciju za medije.

"Očekivala sam bučnu atmosferu, pošto sam gledala njen prethodni meč. Kada si na terenu, jeste teško, iako sam znala da će tako biti. Nije da su navijali protiv mene, samo su očajnički želeli da Serena pobedi. Ne shvatam to kao lični napad, Serena to zaslužuje", rekla je Kontavejt.

Serena Vilijams je u karijeri osvojila 23 grend slem titule u pojedinačnoj konkurenciji.

Komentari (0)

Sport