Tenis

Serena Vilijams završila karijeru: Legendarna Amerikanka poražena u 3. kolu US Opena

Komentari

Autor: Tanjug

03/09/2022

-

09:10

Serena Vilijams završila karijeru: Legendarna Amerikanka poražena u 3. kolu US Opena
Serena Vilijams završila karijeru: Legendarna Amerikanka poražena u 3. kolu US Opena - Copyright Tanjug/AP Photo/John Minchillo

veličina teksta

Aa Aa

Američka teniserka Serena Vilijams poražena je u trećem kolu US Opena od Ajle Tomljanović i time završila prebogatu karijeru - 7:5, 6:7 (5), 6:1.

Vilijamsova, koja ovog meseca puni 41 godinu, punih 27 godina se nalazilana velikoj sceni i za to vreme je ušla u istoriju ženskog tenisa.

Poslednji meč je bio prepun emotivnog naboja, preokreta, uspona i padova kod obe igračice i bukvalno niko na prepunom stadionu "Artur Eš", ali ni oni koji su sve gledali kraj mali ekrana, nije mogao da ostane ravnodušan posle tih tri sata i pet minuta igre.


Bivša dugogodišnja prva teniserka sveta spasila je pet meč lopti u, kako se pokazalo, poslednjem meču, ali je bila nemoćna da zaustavi šestu.

Dok je mahala na rastanku napuštajući teren preko ozvučenja je odjekikavao nuo pop klasik Tine Tarner "Simply The Best", navodi BBC.

Vilijams je sa suzama na licu u razgovoru na terenu, zahvalila svojoj porodici, timu, publici i fanovima širom sveta na podršci tokom svih godina njene karijere, navodi BBC.

Serena je tokom karijere osvojila 23 Grend slem titule u singlu i 16 u dubl konkurenciji!

Komentari (0)

Sport