Tenis

Đoković pred Lejver kup: Voleo bih da zaigram dubl sa Marijem

Komentari

Autor: Euronews

22/09/2022

-

17:57

Đoković pred Lejver kup: Voleo bih da zaigram dubl sa Marijem
Đoković pred Lejver kup: Voleo bih da zaigram dubl sa Marijem - Copyright Tanjug/(AP Photo/Kin Cheung)

veličina teksta

Aa Aa

Srpski teniser, Novak Đoković, učestvovaće na Lejver kupu od 23. do 25. septembra, a taj turnir biće poslednje u karijeri legendarnog Rodžera Federera.

Ipak, Đoković nije uspeo da izbegne pitanje o US Openu, koji je propustio zbog svog vakcionog statusa.

"Ne žalim ni zbog čega sto nisam igrao, tužan sam što nisam igrao, to je odluka koju sam doneo i prihvatio sam to. Čestitam Alkarazu što je osvojio US Open, pobedio je tri meča u pet setova, neverovatno je šta je postigao, već je grend slem šampion. Ne možemo da pričamo o njemu kao budućnosti jer je sadašnjost. Nikada nisam imao duže pauze između turnira, ali tako je kako je. Igraću većinu turnira u zatvorenom do kraja sezone", rekao je Đoković i tako najavio da bi trebalo da ga očekujemo i na mastersu u Parizu, ali i na završnom turniru u Torinu.

Poznato je da će Federer svoj poslednji meč odigrati zajedno sa Rafaelom Nadalom u dubl konkurenciji, a Đoković je upitan kako mu se čini ideja da odigra dubl u paru sa dugogodišnjim rivalom i prjateljem, Endijem Marijem.

"Verovatno sam najgori dubl igrač u timu, ali ako dobijemo šansu da igramo hteo bih da pobedimo", rekao je Đoković, a nadovezao se i Mari.

"Pričali smo o različitim kombinacijama u sredu uveče, o tome će odlučiti kapiten, ali ima mnogo odličnih opcija. Novak i ja bismo bili odlični, ali ko god da izađe će biti super. Uvek je zabavno igrati sa Novakom kao 2006. godine, pričali smo o tome", rekao je Mari.

Na kraju, Đoković je govorio i o Rodžeru Federeru, odnosu meču koji najviše pamti.

"Pa, morao bih da izaberem svoje prvo Grend slem finale na US openu 2007. godine. Izgubio sam taj meč. To je bilo moje prvo Grend slem finale i bilo je to neponovljivo iskustvo za mene u tom trenutku. Prvi meč koji mi je dao veru u to da pripadam tom nivou. A, da, tu je i finale Vimbldona iz 2019. Izvini, Rodžere", kazao je Đoković.

"Šta se desilo tada? Izbrisao sam to iz pamćenja", našalio se na kraju Švajcarac.

Komentari (0)

Sport