Tenis

Daren Kejhil: Nema šanse da se Simona Halep dopingovala

Komentari

Autor: Tanjug

24/10/2022

-

18:13

Daren Kejhil: Nema šanse da se Simona Halep dopingovala
Simona Halep - Copyright AP Photo/Andy Brownbill

veličina teksta

Aa Aa

Bivši trener Simone Halep, Australijanac Daren Kejhil, tvrdi da ne postoje nikakve šanse da je rumunska teniserka koristila doping, zbog čega je privremeno suspendovana.

"Ona je sportista i bila je pod stresom kad god joj je doktor nešto prepisivao (što je bilo retko), ili kada je razmišljala o upotrebi nekog suplementa. Simona je govorila ''molim vas, proverite ovo više puta, da vidimo da li je bezbedno i dozvoljeno. Ako niste sigurni, neću to da uzimam''. Simonin integritet je besprekoran, ona poštuje koleginice, voli tenis i uvek je čvrsto stajala na zemlji - skromna i pristupačna šampionka", napisao je Kejhil na svom Instagram profilu.

Halep je privremeno suspendovana zbog pozitivnog doping testa na supstancu roksadustat, koja stimuliše proizvodnju crvenih krvnih zrnaca. Međunarodna agencija za integritet tenisa suspendovala je rumunsku teniserku zbog nalaza krvi tokom ovogodišnjeg Ju-Es opena.

"Uvek smo se smejali tome što ona ne može da glumi i ne može da kaže ni neku bezazlenu laž. Uvek svi vide kako je raspoložena, i dobro i loše. To je Simona, ona je ono što vidite. Sada ćemo pratiti proces koji će nam dati odgovore na mnoga pitanja. Kako kaže Simona, najteži meč u njenom životu počinje sada. Ja verujem u nju", naveo je Kejhil.

Rumunska teniserka je sa Kejhilom sarađivala dve godine, a Halepova je u tom periodu osvojila Rolan Garos i preuzela prvo mesto na WTA listi. Ona je trenutno 10. teniserka sveta.

Komentari (0)

Sport