Tenis

Simona Halep propušta i Tokio: Rumunka zbog povrede odustala i od Olimpijskih igata

Komentari

Autor: Euronews

29/06/2021

-

13:34

Simona Halep propušta i Tokio: Rumunka zbog povrede odustala i od Olimpijskih igata
Simona Halep - Copyright AP Photo/Andy Brownbill

veličina teksta

Aa Aa

Teniski turnir u Tokiju dolazi usred sezone i za mnoge predstavnike "belog sporta" predstavlja ozbiljnu prepreku u ostvarenju ciljeva zacrtanih za 2021.


Brojnim vrhunskim igračima i igračicama koji su već otkazali nastupe na Olimpijskim igrama, danas se priključila i Simona Halep.

Odluka rumunske teniserke je očekivana, jer bivša pobednica Vimbldona još od rima ima problem s povredom, zbog koje nije učestvovala na Rolan Garosu i zbog koje grend slem u Londonu prati pored malog ekrana.

"Ništa mi ne predstavlja veći ponos nego da branim boje Rumunije, ali nažalost još se oporavljam od povrede zbog koje moram odustati od Olimpijskih igara", poručila je najbolja rumunska teniserka

 

 

Olimpijski turnir otkazali su do sada Rafael Nadal, Serena Vilijams, Dominik Tim…

Olimpijske igre u Tokiju su od 23. jula do 8. avgusta. Teniseri i teniserke koji se odluče da isprate sezonu do kraja, u samo dva i po meseca odigraće četiri jaka turnira, tri grend slema (Rolan Garos, Vimbldon i US open) i olimpijsk, koji je u rangu sa pomenutim. Flešing medouz počinje već 30. avgusta i traje do 12. septembra.

Komentari (0)

Sport