Tenis

Đoković u četvrtfinalu Mastersa u Parizu: Hačanov izgubio i osmi duel protiv Novaka

Komentari

Autor: Euronews

03/11/2022

-

19:11 >> 20:03

Đoković u četvrtfinalu Mastersa u Parizu: Hačanov izgubio i osmi duel protiv Novaka
Novak Đoković - Copyright Tanjug/(AP Photo/Kin Cheung)

veličina teksta

Aa Aa

Novak Đoković obezbedio je plasman u četvrtfinale Mastersa u Parizu posle pobede nad Karenom Hačanovim. Srpski teniser slavio je posle sat i po vremena rezultatom 2:0 (6:4, 6:1) i u narednom kolu sastaće se sa Lorencom Muzetijem, koji je prethodno eliminisao četvtog nosioca Kaspera Ruda.

Ovo je bio deveti duel srpskog i ruskog tenisera i ujedno osma pobeda Đokovića, koji je upravo na ovom turniru doživeo jedini poraz u karijeri od Moskovljanina. Bilo je to početkom novembra 2018. godine, da bi od tad Novak nanizao sedam pobeda zaredom.

Početak susreta nije mogao bolje da krene po Đokovića, koji je zahvaljujući dobrim servisima i agresivnoj igri sa osnovne linije poveo 3:0. 

Međutim, usledio je pad koncentracije srpskog tenisera, što je 19. igrač planete umeo da iskoristi i za čas je rezultat na semaforu bio 3:3. 

Iako se Đoković do kraja seta konsolidovao, propustio je dve vezane brejk lopte u osmom gemu, da bi u 10. ipak uspeo da slomi otpor rivala posle gotovo sat vremena igre. 

Na krilima dobre igre iz uvodnog seta, srpski teniser je u nastavku meča pružio još bolju partiju, prepustivši rivalu svega jedan gem do kraja.

Ovo je 15. učešće Novaka Đokovića u Parizu, gde je trofej podizao čak šest puta.
 

Komentari (0)

Sport