Tenis

Ože-Alijasim prvi polufinalista Mastersa u Parizu: Tijafo izgubio i treći duel sa Kanađaninom

Komentari

Autor: Euronews

04/11/2022

-

16:36

Ože-Alijasim prvi polufinalista Mastersa u Parizu: Tijafo izgubio i treći duel sa Kanađaninom
Ože-Alijasim prvi polufinalista Mastersa u Parizu: Tijafo izgubio i treći duel sa Kanađaninom - Copyright Tanjug/AP Photo/Thibault Camus

veličina teksta

Aa Aa

Feliks Ože-Alijasim obezbedio je plasman u polufinale Mastersa u Parizu, posle pobede nad Frensisom Tijafom. Kanadski teniser slavio je u dva seta (6:1, 6:4) i u narednom kolu sastaće se sa pobednikom meča Karlos Alkaras – Holger Rune.

Kanađanin, koji se sa četiri uzastopne titule nalazi u formi karijere, dobio je i treći međusobni duel sa Amerikancem, a do najnovijeg trijumfa stigao je posle nešto više od sat i po vremena igre.

Ože-Alijasim je do prednosti na meču došao posle dominantne igre u uvodnom setu, gde je rivalu dopustio samo jedan gem. U nastavku meča, Tijafo je podigao nivo igre, ali to nije bilo dovoljno da se zaustavi nalet mladog Kanađanina.

Osmi teniser planete je napravio odlučujući brejk u trećem gemu drugog seta, a posle sigurne igre na svom servisu, stečenu prednost je sačuvao do kraja.

Novak Đoković će svoj četvrtfinali meč sa Lorencom Musetijem odigrati večeras od 19:30. Ukoliko branilac titule opravda ulogu favorita, za plasman u finale boriće se sa pobednikom meča Stefanos Cicipas – Tomi Pol

Đoković je odigrao 10 mečeva sa Grkom u karijeri, pobedu je ostvario čak osam puta, dok se sa Polom još uvek nije susretao.

Komentari (0)

Sport