Tenis

Đoković u finalu Mastersa u Parizu, protiv Runea za titulu

Komentari

Autor: Euronews

05/11/2022

-

19:00

Đoković u finalu Mastersa u Parizu, protiv Runea za titulu
Đoković u finalu Mastersa u Parizu, protiv Runea za titulu - Copyright Tanjug/AP Photo/Michel Euler

veličina teksta

Aa Aa

Novak Đoković plasirao se u finale Mastersa u Parizu. Savladao je Stefanosa Cicipasa rezultatom 2:1 (6:2, 3:6, 7:6 (7:4) i zakazao duel za trofej protiv Holgera Runea.

Danac je u drugom polufinalu ubedljivo savladao Feliksa Ože-Alijasima sa 2:0 (6:4, 6:2).
   
Drugi finalista na turniru u prestonici Francuske odlučen je u taj-brejku gde su rivali bili sigurni na svom servisu do sedmog poena kada je Cicipas napravio brejk, a Novak ubrzo uzvratio.

Vezao je Srbin dva poena na servisu rivala i stekao prednost koju je sačuvao do kraja za 56. finale na turnirima iz serija 1000 što je apsolutni rekord. Ujedno, ovo je osmi put da će se Đoković boriti za pehart u Parizu.   

 

 

Sjajnom igrom Đoković je dobio prvi set rezultatom 6:2. Ovaj period meča prelomio je u šestom gemu kada je iskoristio prvu brejk šansu i poveo sa 4:2. 

Đoković je bio izuzetno siguran na svom servisu, tri gema je dobio bez izgubljenog poena. Odličnio je finiširao, još jednom je oduzeo servis rivalu u osmom gemu za ubedljivih 6:2. 

Poput Novaka u prvom setu, Cicipas je realizovao prvu šansu u nastavku meča.

U petom gemu dobio je priliku za brejk i iskoristio je.  Poveo je 4:2, oduzeo  servis rivalu i u devetom gemu za konačnih 6:3 i 1:1 u setovima.

U odlučujućem setu Novak Đoković je u trećem gemu imao dve brejk šanse, ali je Cicipas vezao četiri poena i zahvaljujući sjajnom servisu stekao prednost od 2:1.

Slična situacija bila je i u devetom gemu, ponovo je Srbin imao dve prilike koje nije iskoristio, ali je preko taj-brejka ipak stigao do finala.

 

 

 

 

 

Komentari (0)

Sport