Tenis

Nadal u superlativu o Đokoviću: Divim se njegovoj strasti i ljubavi koju gaji prema tenisu

Komentari

Autor: Euronews

14/11/2022

-

15:47

Nadal u superlativu o Đokoviću: Divim se njegovoj strasti i ljubavi koju gaji prema tenisu
Novak Đoković i Rafael Nadal - Copyright Tanjug/AP/Michel Euler

veličina teksta

Aa Aa

Pred početak Završnog mastersa u Torinu, Rafael Nadal otkrio je čemu se najviše divi kod velikog rivala Novaka Đokovića.

Srpski i španski teniser tokom bogate karijere odmerili su snage 59. puta, a statistika je na strani Đokovića koji u međusobnim duelima vodi 30:29.

"Moram da kažem da je Novak u stanju da bude super profesionalan, da kontroliše svoje telo, čuva tu strast. Nije važno kako stvari idu, uvek ide do kraja i to je nešto jako teško, pogotovo posle tako duge i uspešne karijere. Ipak, najviše mi se sviđa što ima tu strast i ljubav prema igri. To je nešto čemu se najviše divim kod njega", rekao je Nadal.

Španski teniser nije najbolje počeo učešće u Torinu, pošto je u prvom kolu poražen od Tejlora Frica 7:6 (3), 6:1. To je bio njegov drugi poraz od Amerikanca ove sezone, a posle susreta istakao je da mu je potrebno još mečeva da dođe do željene forme.

"Sve je u vremenu. Tenis i sport uopšte, radi se o vremenu. Imao sam manje vremena da uradim ono što sam želeo sa lopticom. Sve je u ovom meču išlo nekako brzo. Kada je tako, normalno je da ste pod stresom i da nemate vremena da igrate udarac koji želite. U većini poena sam bio u defanzivi, a on (Fric) u ofanzivi. To se dogodilo. Teško je to izbeći, jer morate da imate brže noge, brže misli. Čak i ako radite na tome, potrebni su vam mečevi", rekao je Nadal.

Novak će svoje učešće na Mastersu u Torinu početi večeras u 21 sat kada će odmeriti snage sa Stefanosem Cicipasom.

Srbin i Grk odigrali su 11 mečeva do sada, na kojima je Đoković ostvario devet pobeda.

Komentari (0)

Sport