Tenis

Ruski okršaj u Torinu pripao Rubljovu: Medvedev nije izdržao

Komentari

Autor: Euronews

14/11/2022

-

17:01

Ruski okršaj u Torinu pripao Rubljovu: Medvedev nije izdržao
Rubljov - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Andrej Rubljov uspešno je startovao Završni masters u Torinu, pošto je u prvom kolu turnira pobedio Danila Medvedeva 2:1, po setovima 6:7 (7:9), 6:3, 7:6 (9:7). Njihov sedmi međusobni duel trajao je dva i po sata i sada je odnos u pobedama 5:2 u korist Medvedeva.

Sve je dobro počelo po nekadašnjeg najboljeg tenisera sveta, koji je od starta zaigrao agresivno i uz pomoć brejka u četvrtom gemu stigao do vođstva od 4:1. Međutim, u nastavku seta Rubljov je znatno podigao nivo igre, izjednačio prvo je na 5:5, da bi u 11. gemu propustio dve set lopte, posle čega je uvodni deo igre otišao u taj-brejk.

Velika borba ruskih tenisera nastavila se i u "13". gemu, gde je Rubljov propustio čak pet set lopti. Ubrzo je poveo 6:2, ali je Medvedev uspeo da ostane pribran i na kraju osvoji taj-brejk, realizovajući prvu set loptu - 9:7.

Drugi set obeležio je generalno dobru igru obojice tenisera na svojim servisima. Osim devetog gema, igrači su uglavnom brzo dolazili do poena. Ipak, bolju igru pokazao je Rubljov, koji je sa dva brejka viška anulirao prednost rivala i meč uveo u treći set - 3:3.

I treći set je poput uvodnog, odlučen u taj-brejku, sa tim što su oba tenisera u ovom delu igre bila stopostotna na svojim servisima.Rubljov je ubrzo poveo 6:3, Medvedev se vraćao čak četiri puta, da bi na kraju sedmi teniser planete uspeo da iskoristi petu meč loptu i zabeleži prvu pobedu na turniru.

U istoj grupi, od 21 sat Novak Đoković će odmeriti snage sa Stefanosem Cicipasom. Srpski i grčki teniser odigrali su 11 duela do sada, a statistika je na strani Novaka, koji vodi 9:2.

Komentari (0)

Sport