Tenis

Završni Masters u Torinu: Đoković startovao pobedom protiv Cicipasa

Komentari

Autor: Euronews

14/11/2022

-

22:51 >> 22:57

Završni Masters u Torinu: Đoković startovao pobedom protiv Cicipasa
Završni Masters u Torinu: Đoković startovao pobedom protiv Cicipasa - Copyright Tanjug/AP Photo/Antonio Calanni

veličina teksta

Aa Aa

Novak Đoković pobedom je počeo Završni Masters u Torinu. Na premijeri je u dva seta savladao Stefanosa Cicipasa (6:4, 7:6 (7:4)) u meču koji je trajao nešto više od sat i po vremena.

Do konačnih 2:0 u setovima srpski teniser je stigao u taj-brejku, kada je dva puta oduzeo servis rivalu i rutnisku upisao prve bodove u "Crvenoj" grupi na turniru. 

Drugi set je počeo sigurnim servisima oba rivala, u četvrtom gemu Cicipas je imao i prvu i jedinu brejk šansu na meču, ali se Novak odbranio i izjednačio na 2:2. 

Grčki teniser je popravio svoj servis i nije dozvolio Novaku da ga ugrozi u tom periodu igre, da bi u taj-brejku Srbin dočekao svoju priliku i na kraju slavio sa 7:4. 

  
Odličnio je Novak otvorio meč, odmah je stigao do dve brejk šanse i iskoristio ih za vođstvo.
 
Nakon što je stekao početnu prednost, srpski teniser je nastavio sa dobrom igrom. Bio je siguran na svom servisu i retko gubio poene, nije dozvolio Cicipasu da dođe do preokreta. Poveo je sa 1:0, a potom uz nešto više neizvesnosti u nastavku meča i do prvog trijumfa. 

U okviru Crvene grupe gde je Danil Medvedev u današnjem prvom duelu poražen od Andreja Rubljova rezultatom 1:2 (7:6(9:7), 3:6, 6:7(7:9).  

 

 

Komentari (0)

Sport