Tenis

Nadal posle poraza od Ože-Alijasima: Protivnik bolje odigrao ključne poene

Komentari

Autor: Euronews

15/11/2022

-

20:10

Nadal posle poraza od Ože-Alijasima: Protivnik bolje odigrao ključne poene
Rrafael Nadal - Copyright AP Photo/Julia Nikhinson

veličina teksta

Aa Aa

Španski teniser, Rafael Nadal, poražen je danas od Kanađanina Feliksa Ože-Alijasima sa 2:0 (6:3, 6:4).

Nije bio potpuno nezadovoljan iskusni Nadal nakon meča, ali je svestan da je u nezgodnoj situaciji:

"Bilo je dobro, mislim u odnosu na onaj meč pre neki dan generalno. Ipak, nisam uspeo da iskoristim svoje šanse. Izgubio sam, borio sam se do kraja, ali kada stvari ne idu kako treba, teško je promeniti ritam i rezultat, pogotovo pod ovim uslovima. Na ovoj površini igrati protiv dobrih servera, dobrih igrača... Nije da se žalim, prihvatam to što se desilo dana. Protivnik je bolje odigrao ključne poene, čestitam mu".

Pre nekoliko meseci, Španac je izjavio da bi bio veliki uspeh za njega ako bi na kraju godine završio kao prvi na ATP listi:

"Verovatno ste čuli samo jedan deo izjave. Naravno, završiti kao prvoplasirani jeste veliko dostignuće. Bilo bi neverovatno u ovoj fazi moje karijere. Ali u drugu ruku, neću moći ponovo da jurim takav cilj. Ako se desi da me situacija dovede u takvu poziciju, fantastično. Ali moje telo i godine mi ne dozvoljavaju da mi to bude prioritet".

Naredni protivnik Nadalu biće Kasper Rud:

"Očigledno je da sam bolji sam njim nego sa ostalima pošto je proveo neko vreme u Majorci. Sestra mu trenira tamo, poznajem mu porodicu. Ne samo zbog toga, nego jer je odličan momak u svakom smislu".

Drugi meč grupe A između Kaspera Ruda i Tejlora Frica na programu je večeras od 21.00.

Da podsetimo, Novak Đoković je juče slavio protiv Cicipasa, a naredni meč će odigrati sutra od 14 časova protiv Andreja Rubljova.

Komentari (0)

Sport