Tenis

Novak Đoković: Radujem se australijskom letu

Komentari

Autor: Tanjug

16/11/2022

-

16:34 >> 18:58

Novak Đoković: Radujem se australijskom letu
Novak Đoković: Radujem se australijskom letu - Copyright Tanjug/AP Photo/Antonio Calanni

veličina teksta

Aa Aa

Srpski teniser Novak Đoković nastavio je sa dobrim igrama i rezultatima na završnom mastersu u Torinu. Došao je do druge pobede, trijumfom nad Andrejom Rubljovim.

Bilo je 2:0 u setovima, kao i u prvom duelu protiv Stefanosa Cicipasa, čime je Đoković obezbedio plasman u polufinale.

Posle meča je izjavio da je duel sa Rubljovim bio jedan od njegovih najboljih.

"Igrao sam dobro, to je bio jedan od najboljih mečeva u godini. Andrej je težak protivnik, pronašao sam prave odluke u pravim trenucima. Igrali smo mnogo dugih relija, napravio sam sjajan ritern na set lopti. Malo je pao energetski u drugom setu, momentum je bio na mojoj strani. Sve u svemu, neverovatna partija danas", rekao je Ðoković.

Otkrio je sprski teniser i kako je reagovao na vest da mu je ukinuta zabrana ulaska u Australiju.

"Naravno da sam bio veoma srećan juče kada sam primio vest da ću igrati u Australiji. Osetio sam olakšanje znajući kroz šta smo moji ljudi i ja prošli ove godine u Australiji i posle svega toga", istakao je Novak.

Na konferenciji za medije nakon meča je izjavio da postoji mogućnost da ga je vest o Australiji motivisala u ovo meču.

"Voleo bih da jeste. Zašto da ne? Znajući da ću sezonu početi u Australiji, to je skinulo pritisak sa mene i mog tima. Australijan open je moj najuspešniji grend slem. Lepe uspomene nosim odatle, želim da se vratim i igram tenis. To je ono što najbolje radi. Radujem se australijskom letu".

Ðoković će u petak igrati protiv Rusa Danila Medvedeva poslednji meč u grupi, ali će Srbin igrati u polufinalu bez obzira na ishod ovog meča.

"Drago mi je da sam prošao. Pritisak za pobedom je uvek prisutan. Izaći ću sa nadom da mogu da pobedim Medvedeva. Biće sjajna bitka. Probaću da udaram lopticu dobro. Iako sam obezbedio polufinale, fokus je na svakom meču", rekao je Ðoković.

U drugom meču drugog kola crvene grupe večeras će igrati Medvedev i Cicipas.

Komentari (0)

Sport