Tenis

Nova pobeda Đokovića, sa maksimalnim učinkom ide u polufinale završnog mastersa

Komentari

Autor: Euronews

18/11/2022

-

17:22

Nova pobeda Đokovića, sa maksimalnim učinkom ide u polufinale završnog mastersa
Nova pobeda Đokovića, sa maksimalnim učinkom ide u polufinale završnog mastersa - Copyright Tanjug/(AP Photo/Antonio Calanni)

veličina teksta

Aa Aa

Srpski teniser, Novak Đoković, pobedio je Danila Medvedeva 2:1 (6:3, 6:7, 7:6) u trećem kolu grupne faze završnog masters turnira u Torinu, i tako sa maksimalnim učinkom prošao u polufinale. 

Ovaj meč nije imao rezultatski značaj, budući da je osmi igrač planete ranije obezbedio plasman u polufinalu.prvo mesto u "crvenoj" grupi, dok je Medvedev i pre ovog duela ostao bez šansi za plasman u polufinale.

Odmah u drugom gemu ovog duela viđen je maratonski gem, bilo je pet izjednačenja ali je Rus zadržao svoj servis. Ipak, u osmom gemu nije imao šanse. Sjajno je igrao Novak i uspeo je da napravi ključni brejk.

Potvrdio ga je odličnim servisima i tako došao do početne prednosti u setovima.

Drugi deo igre protekao je u sigurnim servis gemovima oba tenisera, Srbin je imao brejk loptu u trećem gemu, ali ju je Medvedev spasao.

Pri rezultatu 5:4 za ruskog igrača, srpski as je zatražio lekarski tajm-aut zbog problema sa kontaktnim sočivima posle koga je i servirao, Medvedev je imao čak tri set lopte koje je Novak spasao.

Set je odlučen u taj-brejku u kome je ruski teniser bio bolji u najvažnijim poenima i tako odveo duel u treći, odlučujući set.

U njemu su oba tenisera bila sigurna na svoj servis, ali je Đoković ipak u devetom gemu popustio i posle velike borbe i čak osam izjednačenja izgubio svoj servis.

Međutim, aktuelni šampion Vimbldona se nije predavao, uzvratio je brejk i uveo meč u neizvesnu završnicu.

Kada je došlo do taj-brejka, srpski teniser je dominirao, poveo je sa 5:1 i mirno priveo susret kraju.

Đoković će se u polufinalu sastati sa Amerikancem Tejlorom Fricom koji je sinoć nadigrao Feliksa Ože-Alijasima.

Uskoro opširnije na Euronews.rs

Komentari (0)

Sport