Tenis

Novak Đoković eliminisan u dublu na startu turnira u Adelajdu

Komentari

Autor: Euronews

02/01/2023

-

07:52

Novak Đoković eliminisan u dublu na startu turnira u Adelajdu
Novak Đoković eliminisan u dublu na startu turnira u Adelajdu - Copyright AP Photo/Kelly Barnes

veličina teksta

Aa Aa

Novak Đoković startovao je na prvom ovogodišnjem turniru - porazom! U paru sa Vasekom Pospišilom eliminisan je u prvom kolu dublova na turniru u Adelajdu od Tomislava Brkića i Gonzala Eskobara 2:1 (4:6, 6:3, 10:5).

Đoković i Pospišil su dobili prvi set sa 6:4. U trećem gemu je napravljen brejk, dovoljan za vođstvo. Ipak, rivali su izjednačili u drugom periodu igre, da bi u dodatnom taj-breku Bosanac i Ekvadorac slavili sa 10:5 i plasirali se u drugo kolu gde ih čekaju Arvalo i Roher. Meč je trajao 91 minut.

 

 

Đoković u prvom kolu singla na ovom turniru igra sutra ujutru igra protiv Francuza Lestijena. Novak je postalavljen za prvog nosioca u Adelejdu, a najveće rivale za titulu mogao bi da ima u Kanađaninu Feliksu Ože Alijasimu koji je drugi nosilac, a tu su i nekada prvi teniser na svetu Danil Medvedev, zatim njegovi zemljaci Andrej Rubljov i Karim Hačanov, kao i škotski veteran Endi Mari.

Na startu turnira u pojedinačnoj konkurenciji, srpski teniser Miomi Kecmanović pobedio je domaćeg tenisera Kristofera O’Konela, 78. na ATP trci. Nekada najbolji junior sveta je opravdao ulogu favorita, slavio je sa 6:4, 6:4 za 95 minuta igre.

Komentari (0)

Sport