Tenis

Đoković u drugom kolu turnira u Adelejdu: Francuz nije dorastao protivnik Novaku

Komentari

Autor: Euronews

03/01/2023

-

09:03

Đoković u drugom kolu turnira u Adelejdu: Francuz nije dorastao protivnik Novaku
Đoković u drugom kolu turnira u Adelejdu: Francuz nije dorastao protivnik Novaku - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Najbolji srpski teniser Novak Đoković bez većih problema je uspeo da se plasira u drugo kolu turnira u Adelejdu, nakon što je u prvom kolu bio bolji od Francuza Konstanta Lestijena – 2:0 (6:3, 6:2).

Aktuelno peti teniser na ATP listi pokazao je, uprkos jučerašnjem porazu u dubl konkurenciji sa svojim velikim prijateljom Kanađaninom Vasekom Popšilom.

Nole je ovoga puta pokazao sigurnost i stabilnost, bio je apsolutno dominantan, što se, ruku na srce i očekivalo protiv 69. igrača na rang listi najboljih svetskih tenisera.

Francuz se držao pet gemova, ali je Đoković već u narednom načinio prvi brejk i tada je već bilo jasno da će se plasirati u nastavak takmičenja, gde ga čeka Kventin Alison koji je u 1. kolu bio bolji od Džordana Topsona.

Srpski teniser je na ovom susretu imao veliku podršku sa tribina, ne samo onih navijača koji su na meč došli ogrnuti zastavama Srbije, već i domaće publike što je izuzetno važno posle prošlogodišnjih dešavanja uoči početka Australijen Opena.

To samo znači da će Đoković i ovoga puta u Melburnu imati sjajnu podršku gde će od 16. januara pokušati da osvoji desetu titulu na uvodnom Grend slemu u sezoni.

Komentari (0)

Sport