Tenis

Đoković se mučio protiv Alisa: Posle dva taj-brejka prošao u četvrtfinale turnira u Adelejdu

Komentari

Autor: Euronews

05/01/2023

-

09:16

Đoković se mučio protiv Alisa: Posle dva taj-brejka prošao u četvrtfinale turnira u Adelejdu
Novak Đoković - Copyright Tanjug/AP Photo/Kelly Barnes

veličina teksta

Aa Aa

Najbolji srpski teniser Novak Đoković savladao je Francuza Kventina Alisa sa 2:0 u setovima u osmini finala ATP turnira u australijskom Adelejdu – 7:6, 7:6.

Sama činjenica da su pobednika odlučila dva taj-brejka govori o tome koliko je vo bio težak i neizvestan meč za petog tenisera sveta.

Đoković nije najbolje ušao u meč, delovao je nefokusirano, što je Francuz znalački iskoristio i došao do iznenađujućeg vođstva 3:0 u prvom setu.

Novak je nakon toga podigao nivo igre, uspeo je da nametne svoj stil, bio je sigurniji na prijemu i raznovrsniji u napadu i uspeo je da dođe do 5.5, a kasnije i trijumfuje u prvom setu.

Drugi set bio je još neizvesniji, budući da u su oba tenisera u tom delu meča uspevala da sačuvaju svoj servis pa se došlo do novog taj-brejka u kojem je Đoković još jednom pokazao mentalnu snagu.

"Treba biti iskren i reći da sam se provukao. Rival je igrao fantastično, delovalo mi je većim delom meča kao da sam na terenu sa nekim od najboljih deset igrača na svetu i bilo mi je potrebno vreme da ga 'pročitam'. Na kraju sam to uspeo i veoma sam zadovoljan ovim trijumfom jer je evidentno da polako podižem nivo igre", rekao je Đoković.

Naredni meč peti teniser sveta će igrati sutra, a rival u četvrfinalu će mu biti Kanađanin Denis Šapovalov.

Komentari (0)

Sport