Tenis

Đoković preko Medvedeva do finala turnira u Adelejdu: Za titulu se bori protiv 33. tenisera sveta

Komentari

Autor: Euronews

07/01/2023

-

12:52 >> 13:21

Đoković preko Medvedeva do finala turnira u Adelejdu: Za titulu se bori protiv 33. tenisera sveta
Đoković preko Medvedeva do finala turnira u Adelejdu: Za titulu se bori protiv 33. tenisera sveta - Copyright AP Photo/Kelly Barnes

veličina teksta

Aa Aa

Novak Đoković obezbedio je plasman u finale ATP turnira u Adelejdu, posle pobede nad Danilom Medvedevim. Srpski teniser slavio je sa 2:0 u setovima (6:4, 6:3) i za titulu će se boriti protiv 33. igrača planete Sebastijana Korde, koji je prethodno eliminisao Jošitu Nišioku.

Bio je ovo 14. duel srpskog i ruskog tenisera, a trenutan skor u međusobnim okršajima je na strani Đokovića, koji vodi 9:5 u pobedama.

Posle izjednačenog početka meča, Novak je podigao stepen agresivnosti na servis Medvedeva u četvrtom gemu, kada je napravio odlučujući brejk u uvodnom setu. Iako je Đoković imao nešto slabiji procenat ubačenog prvog servisa (20/30), peti teniser sveta je uspeo da bez većih problema da osvoji svoje servis gemove u prvom setu, dopustivši rivalu svega jednu brejk priliku. 

Bilo je to u sedmom gemu pri retultatu 5:2 za Novaka. Valja napomenuti da je Đoković tada doživeo blagu povredu zadnje lože, ali se nakon medicinskog tajm-auta vratio na teren i poveo 1:0.

I drugi deo igre je bio nalik prvom. Medvedev se uglavnom oslanjao na svoj prepoznatljiv servis i nije želeo da ulazi u dužu razmenu sa Đokovićem, koji je sjajno igrao iza osnovne linije. 

Pored toga, Novak je bio tradicionalno dobar na riternu, što je poprilično uzdrmalo momka iz Rusije. Medvedev nije uspevao tako lako da probije bedem srpskog tenisera, a kao rezultat toga, u sedmom gemu napravio je duplu-servis grešku posle čega je Đoković imao otvoren put do finala.

Ipak, Medvedev je u narednom servis gemu Đokovića krenuo na sve ili ništa. Otvoreno je rizikovao dužu razmenu, iako je Novaka odlično služio forhend. Rus je u dva navrata imao brejk prilike, ali nije uspeo da vrati servis. 

Đoković je bio siguran kada je trebalo i zahvaljujući pravim rešenjima u napadu i dobrom servisu, bez problema je izašao na kraj za nekadašnjim prvim reketom sveta.

Za titulu će se boriti protiv Korde, kome je Nišioka prethodno predao meč zbog povrede. U pitanju je američki teniser koji se nalazi na 33. mestu ATP liste, a Novak se do sada nije sastajao sa njim.

Komentari (0)

Sport