Tenis

Đoković zahvalan: Kao da sam igrao kod kuće

Komentari

Autor: Tanjug

08/01/2023

-

14:24

Đoković zahvalan: Kao da sam igrao kod kuće
Đoković zahvalan: Kao da sam igrao kod kuće - Copyright Tanjug/AP Photo/Kelly Barnes

veličina teksta

Aa Aa

Najbolji srpski teniser Novak Đoković osvojio je ATP turnir u Adejeldu i tako trijumfalno počeo 2023. godinu.

Posle velike borbe i preokreta, pobedio je Sebastijana Kordu iz SAD.

"Nekoliko reči Sebu i timu, svaka čast, veliki napor i moram da kažem da si bio bliži pobedi nego ja. Nisi imao sreće, dve lopte su sve odlučile. Samo nastavi tako jer si sjajan igrač", izjavio je Đoković.

Osvrnuo se Đoković i na navijače koji su ga podržavali od početka turnira.

"Bila je ovo neverovatna nedelja, vi ste je napravili još lepšom i to je za mene pravi poklon. Sve ovo je neverovatno, čak i posveta koju sam dobio i hvala vam što ste bili na svakom meču uz mene i što ste me podržavali. Definitivno je izgledalo kao da igram kod kuće i vi ste to učinili iz dubine srca, da osetim vašu dobrodošlicu. Sjajno je što smo na dodeli nagrada imali naslednika Aboridžina, čiji su preci ovde bili hiljadama godina, hvala što prenosite istoriju i kulturu vašeg naroda i vidimo se ovde sledeće godine", kazao je Đoković.

Posebno je zahvalio svom timu.

"Bila je ovo neverovatna nedelja i zahvalio bih svom timu što me trpi i toleriše u dobrim i lošim vremenima, jer danas nije bilo lako raditi sa mnom i hvala im svima što su ovde, volim vas".

Đoković je prvi put u karijeri igrao protiv 22-godišnjeg Korde, sina nekadašnjeg češkog tenisera Petra Korde, šampiona Australijan open 1998. godine, a osvojio je 92. titulu u karijeri.

Turnir u Adelejdu igrao se za nagradni fond od 642.735 američkih dolara.

Komentari (0)

Sport