Tenis

Ovacije za Novaka Đokovića u Melburnu

Komentari

Autor: Tanjug

13/01/2023

-

10:16

Ovacije za Novaka Đokovića u Melburnu
Ovacije za Novaka Đokovića u Melburnu - Copyright Tanjug/AP Photo/Mark Baker

veličina teksta

Aa Aa

Srpski teniser Novak Đoković vratio se u Melburn, gde je na Rod Lejver areni odigrao egzibicioni meč sa Nikom Kirjosom iz Australije. Izgubioje taj duel rezultatom 4:3 (5:3), 2:4, 10:9.

Meču je prisustvovalo više od 15.000 navijača. Đoković i Kirjos su dobili ovacije navijača sa tribina. Srpski teniser je dobio aplauze sa tribina posle svakog poena, a navijači su ovacijama ispratili njegov svaki potez.

Srpski i australijski teniser su tokom meča dobili i dubl partnere. Sa Đokovićem i Kirjosom su prvo igrali teniseri u kolicima. Potom su priliku da zaigraju sa vrhunskim teniserima dobila deca, mali Australijanac i devojčica poreklom iz Srbije.

Srpski teniser je tokom meča svojim atraktivnim potezima oduševio navijače, a u jednom trenutku je zaigrao i kolo.

Novak Đoković je prethodno zahvalio navijačima na srdačnoj dobrodošlici.

"Veoma sam srećan. Hvala vam mnogo na ovakvoj dobrodošlici. Emotivan sam, radovao sam se povratku na ovaj teren. Hvala svima što ste došli. Siguran sam da će biti zabavno, da ćemo igrati dobar tenis", rekao je Đoković.

On je potvrdio da je povreda prošlost i da je spreman za mečeve na Australijan openu.

"Osećam se dobro. Sada je samo Kirjos u mojim mislima, molitvama", dodao je srpski teniser.

Australijan open će biti održan od 16. do 29. januara, a Đoković će u utorak u prvom kolu igrati protiv Španca Roberto Karbaljesa Baena.

Komentari (0)

Sport